Обстановката в Донбас остава напрегната, 10 нови жертви

Най-малко 10 души загинаха днес в Донецк при артилерийски обстрел. Обстановката в Донбас е изключително напрегната.

Обратно в новината

Коментари - Обстановката в Донбас остава напрегната, 10 нови жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като триете коментари мислите,че хората ще спрат да мислят или да си променят мнението? Ще го кажат на друго място,на още 100 места и нищо няма да постигнете! Фасули!

Бой по укрите, да се научат да уважават ръката която ги хранеше!

Много пендали от укропски произход днес тук , заедно с УКРО. Посланика - Гагауз смръдлив!

Частната армия на Коломойски избива мирни граждани и ученици! От Аерогарата искат да се измъкнат и федералите им помагат с артилерия и градове ! Къде е офшорко да види как се избиват мирни жители , така е когато от 3ти пол ни управляват !

ЕС трябва усилено да проучва и добива газ , да стои газопроводи от Африка за да намали до минимум руския газ.

Руските банки остават без ДОЛАРИ ,цената на петрола пада и за това ЕС трябва да засили санкциите срещу Русия и тогава путлер умира прав.

Голяма "любов" в Хабаровск към бежанците от Украйна: watch?v=6Pc_xodVI-0

Руските медии по "горещите следи" са уличени в лъжа за днешния обстрел на Донецк. Фотофакт Российские СМИ по "горячим следам" уличили во лжи про сегодняшний обстрел Донецка. ФОТОфакт За стрелбата по маршрутката и училището днес са виновни терористите. Това се вижда от наклона на снаряда останал забит в асфалта. От този наклон съвсем ясно се вижда че стрелбата е била от Юг. От квартал Текстилщик или Петовка. Те са някъде на 20км от Донецк и са в територията на терористите. Има снимки вижда се как е наклонен снаряда. Като го гледам е от ГРАД. Най вероятно терористите са искали да ударят по летището . Но не са се прицелели добре. И снарядите са паднали в града. Трудно е когато от единият край на града се опитваш да удариш летището което е на други край. Като не уцелиш ,хора умират в града. А ти после обвиняваш украинците , и ти се разминава!!!

Сори пич! Обаче този номер с ъглите украинците го играят за 38-ми път. Правят си гаргара с наивниците. Просто прилагат ефекта на слънчевия часовник. В дадения случай едно от видеотата с все още горящия автобус денят е ярък а сянката на боеприпаса пада надясно сочейки север и от ъгъла става ясно, че е изстрелян от северозапад. Това видео украинците не коментират. Второто видео, слънцето е вече на границата на залеза и това което правят украинските тълкуватели е да обявят запада за юг и тогава излиза, че де що нещо лети от запад, (тоест откъм украинските позиции) то уж идва от юг.

Сори пич, аз съм ти дал снимки и факти , ти говориш за едно видео за друго видео. В коментарите към статията има и снимки от Гугъл с посоката на снаряда. Като говориш за факти ,дай ги, иначе лъжеш . Копирай заглавие както съм направил аз, ако е клип копирай тук неговото заглавие. Без факти ,мнението ти не струва. Да летището е на север, и като го обстрелват обикновенно го правят от южна страна, през целия Донецк или от самия град. И като не се прицелят точно и улучват жителите. А тая спирка е на по малко от километър от летището!!!!

Да, навярно и в Одеса са се самозапалили.....

Ти и за самолета лъжеше че е свален от опълченци ! Каквото и да кажеш да ти влиза отзад!

Не на всички е ясно (главно на русофобите и американофилите), че украинската хунта дошла с въоръжен преврат на власт, иска да вкара Русия в открита война (агресия) с Украйна! Тогава "защитникът на народите" САЩ и подчинената му НАТО да се намесят и да разположат американски (уж на НАТО) бази в Украйна, което ще доведе до открита война между НАТО и Русия и много вероятно до световен военен конфликт с ужасяващи непредвидими последствия! Ако нашите български бабаити си мислят, че може безнаказано да се репчим на Русия и да поддържаме профашистката хунта в Украйна, нека не забравят, че у нас има три американски военни бази, цел на първия ответен ракетен удар! Душа да ни е яка! Не дразнете мечката докато е в бърлогата си! Не се правете на големи бабаити, както преди 70 години, когато обявихме война на Англия и САЩ и ядохме як бомбен пердах от тях!

Каза руската пропаганда?? И с тази чел Русия вероломно нападна Украйна?? Украйна може да прави когото си иска и да право каквото си иска?? Ти ли ще им забраниш?? Те са независима държава. А глупостите дето си ги наговорил са само за тъпи путлери като теб.

ти, като пишеш на майчин език от дясно на ляво, помисли какво направи братовчед ви ("чистия ариец" - с еврейски произход "Ад Хит")? А сега другия ви братовчед "чистия украинец" евреина прасенко, се опитва по роднинска линия да повтори номера на "хицата"? е и? не се ли поучихте от историята - какво бива, а какво - не?

Боже колко тъпи хора има на тоя свят?? Украйна искала да вкара Русия във война?? Това само безмозъчен русофил може да го каже?? Украйна иска да се отърве от Русия, а Русия не дава. Захванала се е като пиявица за Украйна.

не бях чувал подобно "божествено име", но като имам в предвид, че 90% от вашия катун си подмени самоличността, то, имахте голям проблем в измислянето на десетки милиони имена и самоличности, и ти си "резултат"

И Молдова ли иска да вкара Русия във война с САЩ?? И те ли са хунта?? Кишинев. Русия обеща да защити своите граждани в Молдова в случай на военен конфликт, сходен на украинската криза, предаде ИТАР-ТАСС. Няма нужда да се отдавате на фантазии относно това дали Русия ще защити своите граждани. Тя недвусмислено ще го направи. И не се опитвайте да експериментирате с нашето търпение, заяви заместник-премиерът Дмитрий Рогозин. Единственият фашист тука е Рогозин!!

Киевските фашаги берат душа на летището в Донецк. И вършат последните си мерзости ....

Тая глупост я чуваме в последните няколко месеца?? И без резултат. А руските фашаги там биват унищожавани.

Искате ли истината ?-Ето (Донецк. Школа 57. Раненые и погибшие. 1.10.2014 г )

И кой е виновен? С факти.

Ти също си виновен, подкрепяйки американската инвазия. Дано си получиш заслуженото (нямам пред вид центовете дето ти ги дават да тролиш).

Твоята истина е руска пропаганда. Тоест е лъжа. Истината е че терористите са виновни за този обстрел. Вижда се от ъгъла на снаряда останал забит до маршрутката. И ъгъла показва че стрелбата е дошла от ЮГ. А там са терористите.

Айде сега и Молдова ще пострада от фашистка Русия: Кишинев. Русия обеща да защити своите граждани в Молдова в случай на военен конфликт, сходен на украинската криза, предаде ИТАР-ТАСС. Няма нужда да се отдавате на фантазии относно това дали Русия ще защити своите граждани. Тя недвусмислено ще го направи. И не се опитвайте да експериментирате с нашето търпение, заяви заместник-премиерът Дмитрий Рогозин.

... м-р Путин в свой стил на лагер на млади путинисти-нашисти изчерпателно обяснил, че Казахстан е измислена държава, такава не е съществувала и т.н. ....което дало повод на Назърбаев да обяснява принципите на съвременните международни отношения на м-р Путин... от което следва, че на Назърбаев скоро или ще му спретнат преврат или ще му пратят зелени човечета... от всичко дотук е ясно, че м-р Путин е подлудял напълно... и сам няма да се спре....

Вдовицата на руския офицер Захар Тимин , убит в Украйна: За неговата смърт е виновно нашето правителство, той не беше доброволец. Фото Вдова российского офицера Захара Тимина, убитого в Украине: "В его смерти виновато наше правительство, он не был добровольцем". ФОТО То на всеки е ясно ,че руските военни подразделения влезли в Украйна не са доброволци, а са там по заповед на Москва.

как не ти омръзва бе...

Кое ,истината ли??? Това е реална история, има снимки. Акт за смъртта.

... войнишките майки още при първите въпроси поставени по повод ковчезите, ги обявиха за вражи /чуждестранни/ агенти...

Обстрел на училища, обществен транспорт, болници... Търговия с органи... демоНОкрацията в действие.

Не, само твоята лъжа е в действие!! Друго няма. Къде са ти доказателствата??

Там, където са и твоите.

Луно,луно,земльо мaкедонскa....a Криме...е...Донбaсе...земльо укрaинскa...a

работата е ясна-укрите загубиха 1/3 от държавата си и беснеят,стрелят наред,пък сигурно са денонощно пияни напозициите си... платените протестъри и те са си ясни-шепа хора,вдигат колкото могат шум...

Окупираната част на Украйна от руската армия е 1/50-та от територията на Украйна. Щеше да е 1/3-та ако беше реализиран планът на Путин - Новороссия. Ама всичко се провали!!! Путлер капут

В Русия пилците се броят на зима.

нещастник...

Първо,няма окупация, има отделяне на хора със земята им. Второ, тази 1/50-а част е малко повече и хранеше половината Украйна и най-вече фашистките западни покрайнини /бил съм там,знам какво съм видял, не си прави труда да ми пропагандираш/. Трето- Новорусия не се е провалила, а напролет ще е до Киев /и Одеса включително/, като за Полша ще останат фашистите от Виница нататък да им се радва и да си ги храни.

... след укрите кого ще нападате пшеките или казахите...?

Слушайте майтапи, тия били от Донбас?? Гиви който е типичен кавказец ли, абхазец ли?? Бил родом от Иловайск, Донбас?? watch?v=3lLK_3fTRTo

ЧЕТА УКРАИНСКАТА ПРЕСА В МОМЕНТА !!! ПИШАТ ЧЕ ДВА СНАРЯДА СА ПАДНАЛИ НА ТЕРИТОРЯТА НА УЧИЛИЩОТО И ЧЕ ВЕЧЕ ЧЕТИРИМА УМРЕЛИ !!! КАТО ЧЕ ПИШАТ ЧЕ Е ВАЛЯЛО ДЪЖД ! НИТО СЪЧУСВИЕ НТО ПОМОЩ НИЩО ! МИ УМРЕЛИ И УМРЕЛИ И РАНЕНИТЕ МГАТ ДА УМРАТ !!! СТРАННО Е ТОВА ОТНОШЕНИЕ

Пич, пиши си на руски, че българският ти е труден!

А за снайперистите на покрива на училището какво прочете - че са терористи или патриоти?

Всъщност и новоруските патриоти са като старите комунистически патриоти - крият се зад гърба на цивилното население и оттам стрелят. Нищо ново под слънцето.

Поосвежих се малко, отпочинах, че от 6 сутринта пиша. Хапнах и една баничка, все съм изкарал днес за толкова. Ако летището падне утре не ме търсете тук. Има и други проблеми по които да пиша - вулкана в Япония, земетресения, горски пожари.

Я, си вземи отпуска, че хем малко да се проветри тук.

Споко, много мина малко остана. До 24 часа летището ще бъде превзето изцяло. Ще има Донецка и Луганска републики /Новорусия/. Порошенко уж затворил границите с Русия, ама Новорусия си има такава граница, незатворена. В Украйна започва студ и глад, бунтове и безредици. Русия чака 3 милиарда евро от Украйна, а и предплата за новата газ.

Ами ако не го превземат?? Те го превземат от май месец?? И все не успяват. Много са ми смешни командирите на отрядите на терористите Гиви и Абхаз?? Като говорят как били местни и се биели за своите деца?? Къде са им децата, в Кавказ?? Те руския ги затруднява. Всеки ги вижда ,че са руски наемници , те се пишат от Донбас??

Новорусия или Нови Кавказ - или Новокавказки халифат :) Щото като им гледам физиономиите и чувам "Аллах акбар"... виждам накъде отиват работите!

В Донецком аэропорту уничтожена разведгруппа российского наемника "Ялта": "Украинский БТР расстрелял в упор". ВИДЕО

Кризите се спретват основно с православни държави. Първо етнически конфликт в бивша Югославия, после икономическа криза в Гърция, като изкараха гърците некадърни и от лентяй нагоре в западните медии, за да оправдаят икономическото им поробването, после дойде гражданската война в Украйна, и сега в България се подготвя икономическа криза Гръцки вариант. Ако не успее, внасяме доста талибани, така че могат и етническа да спретнат в скоро време. Общото между изброените държави е че имат предимно православно население. Чак пък такива случайност не стават в тази вселена.

Православието е новият враг номер 1 според Бжежински. Това е казано още 90-те години. Подобно изказване има и Карл Билд. Грузия също е православна.

Бивша Югославия - словенците са католици, хърватите са католици, босненците са мюсюлмани, унгарците са католици, албанците са мюсюлмани, македонците са православни, сърбите са православни. Май болшинството югославяни не са православни, а? Ама всички бяха нападнати от Югоармията на Милошевич Сърбина!

Бомбардировките не бяха ли срещу Сърбия!?

до колко е православно да се правят икони на путлер и сталин, да се правят светци разни руски генерали, да се кланят на мумия???

И една свързана любопитна подробност. 11,5 от общо16.5 милиарда кубични метра природен газ, който се съхранява в подземни газохранилища в Украйна, не принадлежат на украинската държава. Те са собственост на олигарсите Фирташ и Коломойски и още няколко частни юридически лица. Тоест Киев разполага с едва 4 милиарда кубика запас, при нужни над 20 милиарда, за да не спре индустрията и да не замръзнат украинците през зимата.

Не мога да разбара тия русофили, до кога ще продължавате да подкрепяте самозабравилата се еврейска клика в кремъл, която вкара цялата кавказка сган да трепе православни украинци? Кога ще си отворите очите, за да видите, какво става всъщност?

Най-ми хареса "еврейска клика в Кремъл". Вероятно, хунтата са чисти арийци, според тебе. Също ФЕД.

Това за арийците го пеят в Москва :D Има цял филм в Ютуб от РЕН ТВ, в който обясняват, че руснаците са истинските арийци и, че Чингиз хан бил рус, че руснаците създали европейската цивилизация :)

Човек със стилизирана свастика на ръкава не е православен,той е фашист, а с фашистите е ясно какво трябва да се прави. Украинските младежи,мобилизирани насила, се изпращат обратно или се ангажират като военнопленници в нещо полезно;-). Дори Путин да е евреин, аз нямам проблем с това, стига да продължават в този дух;-). Имам проблем с ционистите начело на Израел,не с обикновените хора. Кадиров е надежден щит на Русия срещу ислямисти и това вбесява някои хора, а, Упир;-)? Друга провокация да пробваш,че тази нещо плоско падна?

а мумията на пллощада до червения кремъл православна ли е?

подържавана от Русия.Путин не иска да отстъпи контрола на Украйна и действа с крайно примитивни средства за да я запази на всяка цена . Ще си плати естествено за гяволията, няма как да не си плати прескъпо.

Не знам какво внимание заслужава Бегеец! работи за парче хляба ! НО ТЕМАТА Е ДРУГА !!! И ТОЯ НЕХРАНИМАИКО ИМА СИГОРНО ДЕЦА ! НО НЯМА АКЪЛ ДА РАЗБЕРЕ КАККВО СЕ Е СЛУЧИЛО! ДЕЦА ОТИВАТ НА УЧИЛИЩЕ И СТЕЛЯТ В ТЯХ !!! ТОВА КАКВО Е

Какти ти каза колегата - пиши на руски! Българският е труден език за руснаците

Хиляди избити цивилни, милион прогонени. Масови гробове на хора с извадени органи за търговия. Това са резултатите на Щатите в Украина. И всичко под благия поглед "прогресивната световна общественост"!

Каза руската пропаганда!! И не посочи никакви доказателства.

Послушниците на лукавият обстрелват мирно население.

Летището на гр. Донецк се намира на територията, контролирана от опълченците (ДНР). "Сепаратистите" неведнъж предлагаха на "укропите" да се изтеглят през хуманитарен коридор и да освободят летището, а себе си да спасят от разгром, но получаваха отказ. Предвид стратегическото значение на обекта, очевидно, в момента се осъществява унищожаване на военната групировка на Хохландия, укрепила се на летището. А ако не знаете, да ви кажа: на 1 октомври започна учебната година в Донецк. А защо им беше на опълченците това примирие, когато нищо и никой не можеше да ги спре (може би до самия Киев) още не ми се е изяснило. Говорят за някакви политически причини, за настъпването на есенно-зимния период, за хуманитарната катастрофа в Донбас, и др., но не ми се струва убедително всичко това. От военна гледна точка опълченците загубиха стратегическата инициатива, струва ми се.

Те/пияндурниците/ поляци са специалистите, които предоставят артилерийски батареи и обучават украинците да стрелят с тях. Ефекта е на лице?!

Беше написано, че примирието се подписва от поплювковци! Путин подписвал ли е?! Нее!!! Е?

да ти напомня, че путлер нарушава руската конституция, като изпраща войски в друга държава, без санкция на думата.

На Танграта му дреме ...знаеш на кое! ..и заради .констинтуцията. -ша си го преметне от единия...!!?

Беше ясно, че примирие няма да има!! Примирие и...смирение!? Покрайната да не е църква, бе??

9/10 от летището вече се влaдее от опълченците,укрите кaто свършaт хрaнaтa и водaтa сaми ще се предaдaт,водопроводa им е отрязaн,обкръжени сa измъквaне нямa !

Ха ха ха?? Няма такова нещо. Украинците владеят летището. Руснаците се крият по съседните квартали. watch?v=4kt3eFi7LWY Гледай ги руските наемници. С танкове Т72 ,дето Украйна такива не ползва?? Явно са дошли от Русия.

Абе тия по тези видеота пияни ли са, дрогирани ли са? А брадите и физиономиите - славянски и православни!

Чуваш ли го тоя, какво "Х" произнася - типично "кавказко" :D Знам го, защото преди години дружих с един рускоговорящи от района :D

то така разправят от няколко седмици.

Няма как да си европеец и да не се възмутиш от имперските амбиции на Путин. Ние отваряме граници и пазари за фалиралата при Елцин Русия, тези сега тръгнали да воюват за територии. Направихме ги хора, тези взеха нож ни да вадят. Добре, че госпожа Меркел е ''русофоб'', та им сви перките малко. Надявм се в скоро време да има нови санкции, тези от друго не разбират. Хубаво е ,че Русия се самоизолира от цивилизования западен свят.

Нали, как смеят да имат интереси, различни от развитието и бъдещето на западния свят...

Имат интерси с калашник в ръка. Само , че Запада не иска да им се води по неандерталското мислене и просто затваря постепенно границите. Русия си има голяма територия, нека руснаците се развиват там, никой не им пречи. НЕ РАЗБИРАМ ОБАЧЕ, ЗАЩО ВСИЧКИ РУСНАЦИ ИСКАТ ДА ДОЙДАТ ДА ЖИВЕЯТ В ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И БЯГАТ ОТ ПУТИН.

И кое му е хубавото? Като се самоизолира още малко и ще търсиш да те стопли някоя правозащитна организация за през зимата.

ти сигурно си от филма топло, че постоянно за топлото говориш.... абе ганьо, ти не разбра ли, че топлото не е от съществено значение за хората. топлото е важно само за добитъка, кокошките, прасетата и зарзавата. хората имат по-различни ценности.

Добре де. Аз съм европеец и въпреки това не само, че не се възмутих, а даже напротив, възхищавам се на руските държавници за спокойствието и настъпателността с която отстояват интересите на своите съграждани.

На долара и еврото, признай си. Иначе и аз се радвам на едно кученце, помиярче, но не приемам начина му на живот, колкото и да е по-природосъобразен от човешкия.

Кой европеец е със заплата от 175 евро, а родителите му взимат по 80 евро пенсия. Смешник, ние сме роби. При все глупави и заблудени. Европейски овчи народ.

Т.нар. "армия" на т.нар "украйна" успява да воюва единствено с мирното население. Въпреки, че няколко хиляди натовски специалисти бяха (повечето бяха унищожени) на служба в редовете на т.нар. "украинска армия", тя бе разбита на няколко пъти. Не им се получи прикритата инвазия както в Либия.

а прочете ли изповедта на един терорист, който се е отказал повече да атакува летището в донецк, как плувал в гов...та за да избяга от украинските куршуми.

Господа русофобски тролове . Имам едно делово предложение . Готов съм да ви организирам една екскурзия до великата демокрация Украина с посещение на горещите точки в страната . Ще можете да видите всичко с очите си , да чуете много неща с ушите си . Защото мисля, че най малкото не е почтенно да коментираш нещо от което хал хабер си нямаш . Знам че тези за които злословието е средство за препитание няма как да ме разберат , но ще има и такива които ще бъдат ужасени от страшната действителност . Жалко че в дира не могат да се качват снимки и клипове ,иначе бих ви показал доблестни украински воини и техните деяния .

автомати ще дадеш ли, че щом ще ходим така и така, поне да отстреляме някой руски талибанин...

Това не е CS или както там му викате- бутон "Start new game Y/N" няма. Имаше случай- едно младо украинче, такъв недорасъл войнолюбец като теб, беше напълнил нета със закани и снимки в стил "ББ" /или поне Рамбо;-)/; записал се доброволец при националистите. Плениха го и го побъркаха от подигравки- сниман разсополивен, пребит,ревящ. Върнаха го на майка му,защото жената се обадила с молба да не го затриват. Пак си помисли;-).

Ще дадем. И едно РПГ ще ти запалим в задното отверстие. За из път и от сърце!

Големи мъжкари сте пред компа , само че съм сигурен че ще се понасерете от страх само от звука на някой откос от калаш.

РУСКИ ТРОЛЕ, ОРГАНИЗИРАЙ РУСКАТА АРМИЯ И БАШИБОЗУК ДА СЕ МАХАТ ОТ ИЗТ УКРАЙНА, ЧЕ ОТ ТАЯ РУСКА БОРБА ЗА МИР СКОРО КАМЪК ВЪРХУ КАМЪК НЯМА ДА ОСТАВИТЕ КАТО В ЧЕЧНЯ, КЪДЕТО РУСКИ ОФИЦЕР БЕШЕ НАПИСАЛ: ДОВОЛЕН СЪМ ОТ СТЕПЕНТА НА РАЗРУШЕНИЯ

Стига си писал неща, които нямат нищо общо с действителността! Очевидно е, че не си наясно с реалните бойни действия, нито с политическата действителност. Не виждам никакъв смисъл от постовете ти.

Изглежда в НПО-тата още не са ви светнали, че хората за които говориш си живеят там (в източна Украйна). Фашагите са тези, които идват от неизвестно къде и стрелят по мирните жители.

Я, марш в Северна Корея, бе червен боклук!

Стиска ли ти да ми го кажеш в очите ? - а ,педи грипал.

Не си "Сандо" ти, не си. Ти си Альошка.

На този клип дето сте турили се виждат едни пияни урки дето мерят една планина и се кефят че някой път ще я уцелят .

Значи,не само се потвърждава теорията на Дарвин,но във форума има и представители на брънката свързваща маймуната,не с човека-а с нейния предшественик....... Известните форумни дебили(едноцифрено число са,но пишат под около 25 регистрирани и нерегистрирани НИКа),едно време се опитваха да ни убедят,че лъжите за Ирак,Косово,Сърбия,Либия и Сирия-са истини!! Сега се опитват да ни убедят,че истините за Украйна-са лъжи.... Говорят за закони и Конституция,и в същия момент защитават хунтата на превратаджийте... Говорят за свободи,и в същия момент отказват за признаят,дори правото на съществуване-на тези които не служат на техните стопани....... Сега ни убеждават,че руснаците,сами си избиват населението,за да обвинят "добрите"нацистки миризливи долни отпадъци!! Както на други форуми,обвиняват тези които пишат от месеци насам срещу ИДИЛ,че всъщност я защитават!!Докато самите те са хората които до "вчера"наричаха ИДИЛ,"борци за свобода"....Докато ИДИЛ,не удари техните стопани(и създатели),разбира се... Тези безумци,не си дават сметка,че продажните дебили,всеки ги използва докато му вършат работа!!НО-след това,самият стопанин ги отстранява,защото знае,че доверие на такива бактерии-не може да се има... Така че,спрете да се излагате като квартални проститу...ки,и намерете достойна работа!! Центовете,получени за небивалиците които пишете тук-са кървави!!!

едно време в учебниците по история пишеше, че руснаците били ни освободили ДВА ПЪТИ, а не казват от какво ни били осободили. особено втория път, когато със шпагина освободили народа от елита му - учители, доктори, юристи, парламентаристи, свещенници, офицери герои от войните и естествено от българските ценности. а сега продуктите на тези сбъркани учебници стъкмени от КПСС-БКП са са взели за нещо повече от обикновено руско г...вно

dionisiosd@yahoo.com

Тази роля,в Гърция изиграха англичаните и(в по-малък мащаб)американците!! С лагери,удостоверения за политическа принадлежност ако искаш да учиш или да намериш работа....... И,сега к`во?? Като сметнем и масовите зверства на немците през Втората Световна там-да мразим три цели народа-съставени от хора които не са били родени по време на деянията ли????