Главният прокурор: Налице е цяла армия от въоръжени граждани

Издадени са близо 212 000 разрешения за носене на оръжие. Регистрирани са над 340 000 оръжия, разкрити са 49 млн. различни боеприпаси, съобщи главният прокурор

Обратно в новината

Коментари - Главният прокурор: Налице е цяла армия от въоръжени граждани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че кой да те защити?

Според анкета на Европейската комисия от тази година, гражданите НЕ ЖЕЛАЯТ ЗАДЪЛБОЧАВАНЕ НА ОГРАНИЧЕНИЯТА! Ето връзка към резултатите: link link

ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-is-new/public-consultation/2013/consulting0026en.htm ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-is-new/public-consultation/2013/docs/consultation026/reportonconsultationincludingannexen.pdf ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-is-new/public-consultation/2013/consulting0026en.htm

Притежатели на огнестрелно оръжие, да си защитим правата - link !!!

Наште се сетиха сега че у народа има оръжие като видяха какво става в Украина и ги хвана шубето да не доиде това и у нас!Ха-ха-ха!

Мисля че ако се разреши притежанието на оръжие от всеки, хората ще станат много по-любезни, ще си прощават по-лесно, ще спазват предимство и други добри неща ще се случват! Е, ще спрем да си ходим на гости по комшийски защото нахлуването в чужда собственост се наказва,но не може всичко да е еднозначно все пак!

Въоръжен народ, мирни политици, малък брой изроди и крадци!!! Няма по голяма репресия от тази да не можеш да защитиш себе си или семейството си.Ако в родината можеше да обстреляш всеки един изрод дръзнал да наруши частната ти собственост или физическата ти неприкосновеност , нямаше да има нужда от 100 000 бр. полицаи. Нямаше крадците, насилниците и политиците да безчинстват.Ограничението за оръжие е в услуга на престъпниците.

абе така е ама ако можеше да се защитиш без да те вкарат в затвора щеше да е добре. сега ако използваш оръжие, иди доказваи че е било за самоотбрана. тъпа държава. ако институциите си вършеха работата нямаше да има нужда някои да носи оръжие.

То това им е едната от целите, на всички "власт имащи"- да не се допусне да бъде въоръжен ЕЛЕКТОРАТА. Щото, ако не електоратът не му изнася да го клецкат, може да вземе "винкеуот" и да помете боклуците, дето са го полазили. Ей, журналистите! Какви са тия картечници, бе , у цивилните? Вие имате ли си на представа, как се вади разрешително за ПИЩОВ ? Първо трябва да си от връзкар нагоре. Второ ,трябва да си дори повече от връзкар и трето и най-важно е, че няма значение за какво ти е пищова.Има значение дали си връзкар! Забравих да кажа ,че няма зачение, дали си връзкар. Може и сам да си купиш незаконен пищов. С него може да си правиш убийства и да минаваш с пробация. Щото е такъв законът! За хорицата, дето искат да си защитят имотецът и животецът, я БИГ ПРОБЛЕМ ,да имат оръжие, ама за тия дето са решили да убиват и да пристъпват закона, не е проблем! Ай сиктир (или както там се казава) ,на тия продажни ,гнусни и смрадливи властимащи за последните години!

Тука, гледам компетентни хора пишат,та да питам :за танк разрешително трябва ли или само книжка за водач на верижни машини/евентуално категория "Т"/?

Ако танкът е втора употреба се изисква само категория "Т". Другото условие е верижното средство д не се кара из центъра на София, и най-вече в близост до парламента.

Swebus

Ами ако това верижно средство не се прекара ПРЕЗ парламента за какво ни е?

През кой център-"широк"-ия или "Идеалния"? Машината е втора употреба-от Горублянската борса.Засега няма оръдие-циганите го откраднали за комин на едно кюмбе/много "дърпал" ,"като комино на тецо"/!Но ми предложиха замяна с кюнци,улуци,ПВЦ тръби и всякакви артикули с вид на тръба.

Абе да се благодарим,че още не са ни забранили да ходим на фитнес

Цацаров,предателю! Какво общо има притежаването на оръжие с факта, че гавазите ти незаконно атакуваха частна собственост и застрашиха живота на български граждани! Ако не разбираш какво означава това, тръгвай си по пътя, за да не те сваляме насила! После знаеш - одма увисваш на бесилката! Анадънму, Цацаровввв!

Страх и демагогия.

Сравнено с България (на глава от населението): Швейцария и Финландия има почти 8 ПЪТИ повече оръжия. Швеция, Норвегия, Австрия, Франция и Германия около 5 ПЪТИ повече. Македония, Черна Гора, Гърция, Хърватско, Латвия, Босна, Белгия, Чехия 3 до 4 ПЪТИ повече. Турция, Дания и Италия - около 2 ПЪТИ повече. Извод - българските политици най-много ги е страх от въоръжен народ...

За първи път съм разочарован о гл. прокурор!Ако бяха му докладвали колко незаконно оръжие има в държавата и бе разпоредил да бъде отнето- щях да му ръкопляскам.Ама да обезоръжаваш нещастниците обирани от банди престъпници означава ,че или си неграмотен, или работиш за тях.

Бог създаде хората, Колт ги направи равни...Доколкото знам Цацаров е награден с пистолет от Ц.Цветанов...и по стряскащото в случая е че армията ни е подигравателно малка...Въоръженият човек е свободен човек, явно тази свобода не се харесва на някои.

Трябва да се страхуват от това което не е в статистиката. Другото е за леваци.

Когато в конгреса на САЩ беше поставен въпроса за ограничаване на свободната продажба на оръжия на граждани, тогава разбрах, колко демократична е тяхната конституция. Сенатор от републиканците припомни на президента "демократ", че когато на гражданите е било разрешено свободно да си купуват оръжие, това е направено с презумпцията, че те имат правото да се защитават от въоръжената власт и е съвсем демократично да защитават демокрацията и правата си с оръжие. Тук искат да отнемат оръжие - демократично е само управляващите да имат оръжие и да могат да го използват срещу народа, който ги избира и ги храни. Точно затова демокрацията се нарушава и то само от властимащите.

Специално за уса, това отдавна не важи, по-скоро се касае за лобиране от производители и търговци на оръжие. То властимащите там с чехъл да ги замериш и си се подсигурил с досие и престой :(

Кой ми се изтакова в гащите? Тези разрешителни за оръжие да не ги издава мишерето?И какво се е случило от това? Колко са случаите за убийства със законно притежавано оръжие? Тези с поръчковите убийства с какво стрелят.Правят ни на маймуни.След, като няма кой да ме защити, ще го направя сам и то по законен начин.Вземете ни всичко за да може освен да ни обира и да ни.......

кой е виновен за всичко? естествено правителствата които са ни управлявали. кои имат оръжия досещате ли се , да престъпниците, бандюгите. държавата ни е една мафия.

"340 583 е броят на установени огнестрелни оръжия пистолети, револвери, автомати, карабини, картечни пистолети, картечници и други. За ловни цели броят на оръжията е 180 958, за спортни цели 3856, за други (основно колекционерска дейност) 2984." Общо - 188 000. А до 340 000? Другите 150 000???

Толкова са оръжията с разрешителни,а без такива.....гранатомети,автомати от всякаква марка,боеприпаси....наивници.

Да се мобилизираме и да ги мятаме

В края на краищата според Конституцията на РБългария всеки гражданин има право да притежава оръжие, ако отговаря на определени условия! Трябва да се радват, че толкова много хора не са психари, не са следствени, не са съдени ... Е, има дребни изключения относно психиката, но нали заради бълхата не горим юргана?!

По-спокойно всичките - и тези дето сте вманиячени на тема пушкала и тези дето се подмокряте само като гледате картинка на пищов!!!Всичко е миша топурдия-предизборно-правителството че ужким прави нещо срещу престъпността,опозицията че ужким е страшно загрижена за сигурността и законността!!!Жалкото е че в България закона за оръжието и съответните членове 12 и 13 от Наказателния кодекс са абсолютни недоносчета.В света или всички имат право на оръжие-САЩ,Канада,ЮАР,Австралия...или никой /включително полицията/ няма право на това-Англия,Германия,Русия...Всичко останало е извръщение и води към ненаказуема престъпност!

е, малко са. такъв извод мога да направя след прочетеното. по-добре всички с оръжие, отколкото без.

Златно правило!!! По-добре у затворо ,НО жив , отколкото в гробищата - ранъ за червеите!

Точно така требе!

Тя жандармерията като хукна по селата и--- спря грабежите и насилието над беззащитни хора! Страх трябва да има у кокошкарите!?

Няма нищо стряскащо в статистическите данни. Не съм защитник на КОС, но при 211х.разрешителни нарушенията са под 0,1%. И то какви? Изтекъл срок. това е нормално.Естествената смърт след притежателите на оръжие е по-голяма.Това е поправимо. Ловното оръжие, ако се съхранява правилно, не може да се използва и за законна самоотбрана. За противодействие на престъпноста може да се либерализира режима за притежаване на късо нарезно и травматично оръжие. Не познавам в оригинал, какво е казал Цацаров, но или е заблуден или обслужва организираната престъпност.

Друго си е . базуката. с бреникето!!!??

Като говорим за притежавано оръжие, та се сещам за един бивш главен прокурор, който щом се напиеше пееше македонски песни и гъмеше със служебния си пичтоф в тавана на дискотеката. Той така и не доведе никого в чувал, както все се канеше, ама гръмеше. И като е прокурор ще да е било законосъобразно. Друг един малко по- малък прокурор ( е окръжен или зам, окръжен на Варна) преди години разгони мамата на Бинго Иберия за това че охраната не го пусна да влезе както искаше той в игралната зала със служебния си пищоф. За къф чеп им бяха пищови и на двамата, като Татарчев никого не доведе в чувал, а Варненския никого не осъди?

Колко убийства са направени с тези регистрирани оръжия??! Добре е - имат по-скоро възпиращо действие!!?

Във Франция и САЩ си имат "Национална гвардия", която си държи оръжието у дома!? Да вземат и да организират тези няколкостотин оръжия във такава гвардия! То редовна армия без това няма вече!

НЕЩО МИ НАМИРИСВА НА ДИКТАТУРА, ПРИБИРАТ ОРЪЖИЕ ,НЕ НИ ДАВАТ ДА ПУШИМ В КОЛИТЕ СИ ,НЕ МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ ПО ТЕЛЕФОНИТЕ СИ В КОЛИТЕ, НЕЩО СЕ СЛУЧВА .

Ами правят ни европейци, какво става... Жените да пускат от утре по една брада и това е... :-)

Дребни овощарски номера за отвличане на внимание.Давай пример,сдай си оръжието.След това виж какво става например в САЩ.

Единственият демократичен изход е тотална либерализация на оръжието,когато до всеки смартфон застане по един калашников,тогава ще почне един по-справедлив живот

Нека да има, бе!!?

Цацарчо, много хубава статистика си извадил, ама къде е смисъла???? Дали не чувствате страх, че народа е въоръжен, и един ден да реши да поиска сметка на управляващите са действията си през последните 25 год.? А моята статистика е следната, и то на 100% вярна. 1. Всички криминални убийства са извършени с незаконно оръжие, което вие изобщо си нямате на идея колко е, какво е, и кой го притежава. 2. Голяма част от убийствата, извършени със законно оръжие, са дело на военни, полицай, охранители, чиято професия им го дава. 3. Една много малка част са извършени със законни оръжия, но по невнимание. Кажете ми сега, кое е страшното в това народа да има оръжие. И ако някоя власт реши да проведе референдум ЗА или ПРОТИВ притежанието на оръжие за самозащита, гарантирам ви 100% за. Но...голяма част от "твърдия" електорат може да се окаже отстрелян при защита на частната собственост или личността.

Страх ме е! Продавам изгодно регистриран пищов!!

Ей, най-сетне ни признаха за сила!! Но защо се страхуват от нас?

някои хора се страхуват от протестиращите... да не махнат пияното и да дойдат с пистолетите, че ще стане като в Украйна и някои хора може в затвора да влезът или на изток да отидат

За нас .на изток. си е Черното море! Да влизат да се давят!?

Малко переспектива - В САЩ има около 45000 убийства от такива оръжия притежавани от цивилни граждани! Май натам вървим. Първи са в света по убийства с огнестрелни оръжия! Предимно, защото закупуването им е лесно - превъртява някой , взима автомат и избива съучениците или колегите си. Настигнахме американците! Изненада

При нас в САЩ такива идиоти като теб нямаме. Тъпо комунистическо парче.

Сигурно си прав. Клиповете в нета и по новините са жалка инсинуация дело на гадните комунисти.

При нас не знам, ама при вас в САЩ мине се не мине и гледаме някой пръдльо като теб взел пушка-помпа и изтрепал децата в училище.А бе селско парче оправено, ти на кокошките в село ли ги разправяш тези.Кога стана кюмюджия,кога ти почерня задника бе гьон.Гордоста на селото-при нас в САЩ....хахахаха

Ей НЕВЕЖ - Я виж статистиката в Гугъл - или не си гледал Пиърс Морган по CNN? Миналата година в Бостън само имаше около 160 убийства с огнестрелно оръжие. За Чикаго да не говорим.

Негър от Алабама ли си или индианец от Илиноис?

Кеф! Регулират си популацията!!?

А според мен всеки трябва да може да притежава свободно оръжие за самозащита разбира се .Обаче ако се докаже че си го използвал неправомерно да си получиш смъртно наказание по особенно жесток и нехуманен начин .А не влезе ти другаря ром в къщата и ти пререже гръкляна или пък да посегне на децата ти ,а ти да не може и да гъкнеш щото може да те осъди за дискриминационно обаждане по негов адрес .Та като ти дойде в къщата да имаш правото да му отнесеш главата с пушката .Да видиме дали ще продължава някой да се вмъква и посяга безнаказано .Точно това е готино в щатите че моят дом е моята крепост и това ти право е гарантирано от конституцията .А нашата конституция гарантира само и единствено че престъпниците няма да получат полагащото им се по размер и качество и свободата им е гарантирана .

В Русия има 10 пъти по-малко оръжия от САЩ и има 50% повече убийства. В България има 15 ПЪТИ по-малко оръжия, а броя убийства на глава от населението е по-нисък само с 25%...

С новите чорбаджий-китайците ще имате военизирано крило от мангали. България е страна с етническо напрежение. Зада се докаже "Хунта" ще има проверки в родилните отделения и АГ Болници.

Сотир Цацаров заяви на пресконференция, че тези цифри са меко казано изненадващи. По думите му тази армия от въоръжени цивилни конкурира военните сили предимно бивши ченгета и военни - все хора с деструктивно мислене - нещо да разрушат , нещо да прекъснат а за просперитет трябват хора , които изграждат и строят блага за обществото !

Тези- деструктивните ,май са ви правили?!

САЩ имат армия 750 хиляди, а народа притежава над 1.2 милиарда пушки и патлаци! По 3 на човек! Е те това е демокрация, президента не се страхува от народа! А Путин се страхува, там са разрешени само гъзови патлаци!

Мило глупаче, Престъпността в САЩ е на светлинни години пред тази в Русия. И за справка: писането на коментари ПРОТИВ, тези който те освободиха от ТУРСКО РОБСТВО, ПОДЪРЖАЙКИ тези, който ти бомбандираха столицата - и после направиха паметник на бомбандиращите - не ти прави чест. Но пък ти плаща на коментар. Което те вкарва автоматично в графата - ПЛАТЕН ДРАСКАЧ.

гостенЧЕ, да знаеш, че тея дето много се дупят на къде Русия им викаме рубладжии. При това безплатно. А САЩ са на светлинни години по престъпност пред Русия, защото в Русия много неща не се броят за престъпления. Както и в България.

Хихихик, чувал съм за руска мафия почти във всяка бяла държава вкл. и САЩ, и обратно т.нар. от теб чудовищна сащанска престъпност явно си е само у тях си. Що ли не емигрират нормалните хора от там от там се чудя? А пък бягат от украйна, русия и тн?

а ти си демагог. Hе вади от торбата само тези аргументи, които задоволяват тебе и тебеподобните, защото има и много други, които не са вав ваша полза, т. е. не прави хората глупаци и ако се поограмотиш(справка:бомбандировка), ще баде по-добре!

въпросите повдигнати от главния прокурор са смешни ,станал е инцидент с оръжие на ловец и причините за това са най-различни - некомпетентност,несвършена работа от определени длъжностни лица и т. н. Има закон за оръжията и всеки който отговаря на определени условия и има желание може да придобие право да притежава и носи оръжие..Хората сме различни и всеки има ПРАВО да живе е както намери за добре стига да не нарушава законите и да не пречи на другите.В този нашия напрегнат и лишен от справедливост живот ви уверявам ,че когато някой ви заплашва и се прави на мутра разбере че имаш оръжие се замисля дали да ви навреди по някъкъв начин .Правото да притежаваш лично и ловно оръжие е свещенно и за мен лично предоставя спокойствие и сигурност.Разбира се вслужбите КОС има много връзкари синиве на разни шефове в МВР и т. н. защото се води за скатана и престижна служба ,а и много хора звисят от това и предразполага за особенни отношения. Разбира се има и много стриктни и отговорни служители които си вършат съвестно работата и преди да изтече срока на разрешителното ви звънят да ви напомнят за това .Мисля че ако това стане практика навсякъде няма да има проблеми . Друг е въпроса с хора нерваци психично лабилни и комлексари ,а и живота ни показа ,че голяма част от инцидентите или по-точно убийствата са дело на полицай и военни ,хора с много подробни проверени качества и психика или би трябвало.Не мисля ,че проблема са законните оръжия повечето убийства са с автоматично оръжие което е не законно ,а и имаме толкова проблеми и едвали този е най-важният.

Много си прав

Много разумно, но дано някой да чете.

Така е Цаца,когато в прокуратурата сте безсилни и нищо не правите,народа взема правосъдието в свой ръце!!

Освен изнесените данни, ако се направи една статистика колко престъпления или своеволия, свързани с оръжие се извършват и какви лица ги извършват, то с учудване ще научите, че това са почти изключително или от полицаи които не са на служба в момента, или с незаконно притежавани оръжия, които не влизат в статистиката на г-н Цацаров. Инцидентите със законно притежавани оръжия от лица които не са полицаи са твърде малко. Вярно е че стрелецът от Лясковец причини голяма трагедия, която всъщност би могла да бъде и още по- голяма. Но трагедията беше причинена не само от притежателя на незаконно оръжие а и от много служители на МРВ и съдебната система, които не са си свършили работата, илил така са я свършили, че по- добре да ги нямаше на света. Но какво да прави редовият гражданин когато не е защитен от държавата даже в дома си? Аз очаквах от г-на Цацаров като пич да лобира за промяна на предела на неизбежната самоотбрана в разумни граници. Примери - полицай срещу двама с брадви - гръмнал единия - съдят го. Граничен полицай - гръмнало му оръжието при опит на нарушителя да му го изземе. Че навремето всеки войник имаше право след поредица от действия да застреля НАРУШИТЕЛЯ на охраняваната зона като куче и даваха награда за това. А какво да правят гражданите? Дядото когото обират за трети път през месеца грънмал единия обирджия - съдят го В Горна Оряховица крадци изнасят имуществом собсттвеника стрелял с ловна пушка-него го съдят за това, крадците за това че са крадили - не! Е де отиваме?

е как къде,геноцид в собствената ти държава

На никой свободен човек не трябва да му се отнема правото да има оръжие. Томас Джеферсън Най-силният аргумент за това, че хората трябва да имат право на лично оръжие, е самозащитата в крайни случаи хората трябва да се защитават срещу тиранията на властта. Томас Джеферсън С демокрацията е свършено, когато започнете да отнемате от хората, които искат да работят, за да го давате на тези, които не искат да работят. Томас Джеферсън

Те и в Щатите от години се ''изненадват'' ама американеца не иска да си дава оръжието.Жалко,че е така,но както ядрените ракети са гарант за мир,така и личното оръжие е гарант за свобода.Иначе този,който има оръжие/ракети става господар,а другия-роб...

Цацко мили, оръжие не може да имаш, но въоръжени макаци по 10-15 с пълно бойно снаражение, с устойства за GSM-тапи и яки баварски и Щутгарски кортежи може.Аааа,не така, не.Забрани тогава и кортежите с макаци бе гяволе.

Американците имат две поговорки по въпроса : 1. Самюел Колт е направил хората равни . 2. Личното оръжие е най-добрия защитник на демокрацията. Помислете дали не е така. Не случайно през "хубавите години" , личното оръжие беше абсолютно забранено за обикновените хора. И само не се впускайте да ми обяснявате ,трябва ли му на човек оръжие, на който не му трябва , да не си взема!!!!

ocmpuemo@

Цацаров, драги ми смехурко! Не трябва да се притесняваш, че сме въоръжени. Притеснението на всички кукли и кукловоди трябва да започне само ако се организираме ;)