Русия отказа да прекрати ”Южен поток”

Дори Европейският парламент да вземе решение за прекратяване на проекта “Южен поток“, това няма да се отрази на осъществяването му.

Обратно в новината

Коментари - Русия отказа да прекрати ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

южен поток , като поток не ни носи беди. Изпълнението ми ощетявя България . За това няма да го има . Господа руснаци. Няма начин да набичите 400 километра тръби на цена от 7500 евро на мерър тръба . Тук е голямата корупция наБСП иБПС. а да получаваме дивидент ако някога капацитета се напълни на 100 % . Как ще напълним капацитета на 100 % , като това зависи от вас ?????? Ще плащате ако ви е кеф :))))))) така поставен проекта е носъществим. Не че Русия е лоша , тя си гони интереса . Лоши са икономистите като ОРЕШАРСКИ.

Циганите ще откраднат тръбите и ще има взривове или ще се свържат незаконо с тях

Виж тъпчо по-долу г-н Иван ти е обяснил нещата кат за ученици от климатично училище.

за ,,мутренските,,демократи защо ,,набуко,, не стана. българия е на кръстопът които всички го заобикалят. в краина сметка ще имаме ,,независим,,газ които ще е като ,,зелената енергия,,-луксозен. народът е ,,богат,,. издържа... били сме богат народ а не го знаем...

От къде знаеш каква ще е цената на газта? И в момента цената на газта за Украйна е като на България. Така че не са прокопсали с тая тръба, само проблеми им носи. За да има по-ниска цена трябва конкуренция, което няма как да стане с един доставчик. като се вържем с Турция ще можем да получаваме от тях руски и газ от Баку. От Гърция ще може да получаваме газ от Катар. И така ,ще може да вземаме на най-ниската цена която намерим.

ЦЕНАТА! Тя ще е с50% по- високал

И сега получаваме газ от Русия,така че нужда от Ю. поток няма.Само крадливите комуняги искат още тръби.

Пелтека и БСП,всеки знае ,че работят за Газпром и срещу българските интереси. Национални предатели.

Какви са българските интереси ? Спиране на газта, тока, водата и да ходим в пещерите? Ми да вземат германците да резнат северен поток като искат да налагат санкции.

Ние доставки на газ имаме. След 2-3 години ще имаме и връзки към Турция и Гърция. Германия ще прави каквото си иска, тя си е платила тръбата и тя е клиента на тръбата. Ние не сме в нейната позиция. Нито сме главния клиент на ЮП , нито можем да го платим целия ЮП. Главния клиент в случая ще реши дали ще има ЮП или не. А Силвио вече не управлява там. Ени казаха че няма да има ЮП.

И още ако Европа иска газ , да си плати тръбата през България, да дойде да си я построи(с наши фирми) и тръбата да е европейска собственост. И ние да получаваме такси от първия ден. Това са българските интереси. В руския вариант, ние плащаме тръбата на Путкин(3 милиарда), и вземаме такси след десетки години. И по тръбата не може да минава газ от други доставчици?? Това са само интересите на Газпром, но не и българските.

При положение че упавляващите заедно с Атака приеха закон за уседналост за придобиване на земеделски земи как ще се докаже уседналост в България на един от съдружниците, шефът на ГАЗПРОМ Алекперов. Т.е. как ще се придобия земята за газопровода от дружеството? Изключение ли ще правите за него - фирмите, в които участват руснаци ще могат да придобиват земеделски земи, а фирмите с участие на граждани на ЕС и на българи работещи в чужбина - не. Що директно не си кажете, че искате в Евразийския съюз и искате да напускате Европа.

Съществата с малко ум ,за кратко наречени малоумници,смятат , че ако ЮП не бъде изграден България ще стане по малко енергийно зависима.Просто много ми е интересно интерконекторите към съседните държави какъв по произход газ ще доставят ще бъде- пак руски в 80%,но подходящо поскъпнал от преминаване през посредника.Докарването на газ от Иран няма как да стане ,като самия Иран е обявен за държава подкрепяща тероризма и най-вероятно доставките ще бъдът нерегулярни защото ще зависят от политическата ситуация в Близкия изток, да не говоря , че тези газопроводи ,ако ги има ще станат любима мишена на всички терористи от всякакви групировки.Газ може да се докарва от други места ,но цената ще бъде космическа.Изхода е да започнем бързо производство на кюмбета и свещи , ама и за тяхното производство трябва газ,тамън ше станем постоянно на първо място по замърсяване на въздуха и рязко ще отскочим силно напред по онкологични заболявания на бялите дробове, дихателните пътища и други подобни екстри, при това на фона на блестящото В КАВИЧКИ положение на здравната система.

Иран не е стабилен партньор - вярно е. Ама ако следиш събитията от последно време ще разбереш, че и Русия не е надежден партньор вече. Особено като завърши разследването срещу ГАЗПРОМ за злоупотреба с монополно положение и бъдат наложени огромни глоби на тази компания. ЕС действа бавно, но за сметка на това сигурно. Майкрософт вече пострадаха, ГАЗПРОМ няма да ги подмине. Само дето Русия няма да приеме решението.

Руските подлоги в България вече се мислят за по-силни от Европа и че са над решенията приети от Европарламента?!! Май става опасно... защото комунягите дължат пари на руснаците... дали ще има втори Луканов???

За съжаление рашките са толкова тъпи,че биха построили тръбата без основните клиенти Австрия и Италия да платят... Добре е да замразим патока, а не да наливаме стотици милиони в нещо съмнително

Тя русия нека си пусне трьбата "южен поток"..... Но като никой не й иска газта, ще трябва да я предаде (трьбата) за скрап....... :-)

Посткомунягите и руските дърводелци пак сдадоха багажа. Честито! Честито и на всички български предатели! Утеха ви е Ердоган,

да видя един български министър да защити позициите на България в ЕС. Браво на този БЪЛГАРИН! Южен поток е абсолютно наложителна инвестиция за България. Самият факт, че Турция искат да мине през тях, трябва и на най-непросветените да им светне дали е добро или лошо Южен поток. И да не ми говорите за заробване от Русия. А на малоумните ду..лизци на САЩ ще им кажа - забравете за шистов газ в плодородна Добруджа - житницата ни!

Тъпите комунисти винаги са ни държали разкрачени като пикаеща крава/едия крак в Европа другия в Русия... ОСТАВКА скъпи другари во веке веков!!!!!!!!!!!!!!!

кой ти яде хляб вече ве ,житницата ни ???Ако разработим шитовия газ може да изнасяме и за братушките ...хем по новата тръба на южен поток :)

За Пелтека ли говориш? Националния предател? Я виж откъде идва тръбата за Южен Поток ,и ми кажи как ще мине през Турция? Трябва да си много прост да го вярваш това. Ние газ от ЮП няма да черпим, а само ще транзитираме. И ще платим 3 милиарда евро за тръба която руските олигарси ще построят на наша територия. Българските подлоги са продали доста евтино българските интереси. Я обясни какво ще работят нарочените 5000 човека? И пелтека не може да обясни.

Уж сме зависими на 100 % от тях, и пак се натискаме за още зависимост, нещо не разбирам...Станаха 25 години от 89 год и никаква диверсификация в нищо.Значи не са 45, ами 70 год..

Да не вземем да построим една тръба, която да стигне до никъде и ще стане като гьола за 2 милиарда в Белене ...Дето един каза, ГОЛЯМ ШЛЕМ ХА ХА ХА ...

Никой не я пита!

Трябва!

Кремъл и Стойнев са напълно НЕАДЕКВАТНИ Южен поток и Южен път на руските агресори НЯМА ДА ИМА!

Само така Стойнев. Браво!

Русия и нейният застъпник Стойнев са смешни в напъните си! Няма бе няма! Натресохте на страната ми един срамен за България договор в който ние плащаме половината руски тръби и след 30 години като раждясат ще ги вземем за старо желязо!

другарите работят за все по голяма зависимост от русия.

Ето затова ни трябва силна, като сегашната, Русия. Глерай как изненадващо даже колебливи съглашенци като сегашните ни управници взеха да изправят рамене. Видя се колко са жалки европейците, които ни унижават от 20 години. На прав път сте, не им се давайте ! Кога е било това чудо - да се говори за протест на България, за гласуване против, за налагане на вето !? Така трябва, да им се опънем. И по-лесно е, като виждаме за пример Русия, как им се опъва и ги мачка на фльонга. Не се сърдете европейци, нищо лично. Just business.

Само си представете най-голямото зло на България др.Костов ако не бе отрязъл Русия и "СИН ПОТОК" както искаха руснаците бе изграден между Русия и България! Сега щяхме да доставяме 50% от газта на огромната икономика на Турция. Нямаше да има газови кризи в България. Нямаше да има братоубийства в Украйна, но АЛЧНАТА РЪКА НА ЧИЧО САМ ИСКА МЪТНА ВОДА ДА ЛОВИ РИБИ!

И сега от къде ще мине тръбата, като Евро-съюза не я иска!?

Мисли по-далновидно. Докато стане готов гьзопровода, ЕС ще се е разпаднал вече.

Имам чувството, че ако ЕС ни наредят да спрем да дишаме, ще се намерят хора, които ще го направят. Позицията на министъра е достойна и трябва да бъде подкрепена. Време е да спрем да се делим по партиен признак, а да оценяваме личности, които действат в интерес на България.

Поредното театро играно от Добрев Министър Добрев се оказа най-големия театрален играч в правителството на Олигарски. Сега играе поредния театрален спектакъл да дезинформира обществото и то да го обяви за "национален герой". Решението на ЕП против "Южен поток" е напълно символично, без какви да е последствия за никого. Нито Русия ще се откаже от строителството на Южен поток, нито България ще се откаже от участие в него. Гласуването в ЕП е направено под диригентската палка на САЩ, който държи и ръководи изцяло външната политика на ЕС. Самият ЕС няма обща енергийна политика, нито има правомощия да забранява Южен поток, нито Южен поток е отхвърлен от България. ЕС не е политически съюз, нито държава, нито конфедерация, ЕС е само икономически съюз с пожелателни директиви на 100% суверенни и независими държави, свободни сами да вземат решения и оправят двора си. И дали България да се включи или не в Южен поток си е наше право, изцяло вътрешно решение на България взето от нейното правителство. Даже Орешарски вече взема заем от 1,5 милиарда долара от Русия за участието на България в Южен поток, хартиите са подписани отдавна. Ако ни управляваха демократи, както в развитите европейски демокрации, щяха да се допитат дали искаме или не искаме да участваме в Южен поток. Но знаем, че от 24 години ни управлява извънредно недемократичен елит ,който повтаря поведението на комунистите от тоталитарната комунистическа държава и не ни пита за нищо. Не случайно обществото ни вместо национални герои, ги назова"мутри"

Когато ЕС ни достави газ и ни построи АЕЦ без посредници, нека си дават думата.

В допълнение на долния ни коментар. Вчера предрекохме, че Путин няма да посмее да врътне кранчето на Южен поток. Днес тази новина се потвърди това. Впрочем не Путин, а руските олигарси няма да позволят на Путин да го врътне. Как ще го спре, след като Путин има амбицията да включи южноевропейските "славяни" и бивши съветски републики- България, Сърбия и Македония в своята кална яма наречена от него Евразийски съюз? Дори руските олигарси няма да му позволят да спре и Nord Stream, понеже много ще им отънее джоба, нали 75% от БВП на Русия се прави от износ на източници. Руската рубла ще девалвира още два пъти и крехката, стояща на пачи крака без производства руска икономика, разграбена и продадена от двойката Путин- Медведев на олигарси за 1 рубла, ще рухне без западното кнохау от което е изцяло зависима.

Поправка! Путин си строи Руска Империя, не някакъв си съюз....

Приходите на Русия от износа на газ са 0.15%(15/1000) от обшия износ. За сравнение износа на нефт и нефтопродукти е 29%, на цветни метали 18% и т.н.(виж в Св.Банка). Проблема обаче е, че износа на Русия е 1/27 част от износа на СССР преди 23 години.

Не харесвам БСП и никога не съм гласувал за тях но техния министър ми се издигна в очите Южен поток трябва да се построи това е държавническо мислене трябва така да защитаваме интересите си и в други области на икономиката

И на кого ще продава Русия газ по Южен поток ако ЕС не го иска? На България ли само?

Турция иска трасето и не пита кой, защото няма друг кой освен ако не се позволи на Шеврон да заличи цяла Европа дупчейки навред за шистов газ и оставяйки мъртви територии. Сега по-ясно ли ти е

то хубуу не го иска мои човек ,ама на печки ли ще се отопляват?или ще купуват на ш00-700 долара.щото тръбата от катар няма да им се получи докато асад е на власт,заобиколи ли сирия ,проектът ставе скуп и нерентабилен.набуко си замина,туи че пак да задам въпроса от куде бе мои човек ще се топлят?шистов от америка -трябва да се строят депа ,които ще отнемат няколко години и цената и да искат няма да е под ш00 долара. та я пак,от куде ше е топлото?:)))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Позицията на ЕС е ясна а ние като троянски кон да започваме да строим в изгода на руснаците. Какво толкова че ще загубим милиарди евро по програмите на ЕС. Русия нали ще е доволна и ще се е разплатила на нашите рубладжии.

А муууркел какво е? Троянска крава? Щото на Северен поток не дава прашинка да попадне! Сори за повторението, не улучих мястото, ама май и там съм попаднал в целта.

Най после да се появи министър, който да каже нещо по-различно от "Yes, Sir" и във последствие за се наведе със свалени гащи. Браво на Стойнев за позицията. Това, че съединените еврейски щати си играят на колонизатори, а любителите на малки момченца от ЕС им приглася не означава, че България трябва да бъде въвлечена в играта им на разграбване!!!

БРАВО БРАТУШКИ! ТЕГЛЕТЕ ИМ ПО ЕДНА МАЙНА НА ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ! ДА СИ СЕДНАТ НАКРАЯ НА ДЕБЕЛИТЕ ЗАДНИЦИ И ДА НЕ СЕ МЕСЯТ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ДЪРЖАВИТЕ!

Браво на Стойнев,най после се намери министър който да се опъне на Брюксел.Стига сме се навеждали,време е да си следваме интересите .Защо Северен поток има а Южен ,не може?

Нормално да се дървят! Те за това дойдоха на власт... Мустакатия циганин ще реве за 3 те милиарда а и Путкин ще му мрънка...

Ако спрем проекта "Южен поток" - ще плащаме неустойка както за АЕЦ "Белене"!

Неустойките са еднократен акт. Отчисленията под масата за петата колона и вредата върху управлението на България ще плащаме поколения наред.

Стига бе приятелю! Писна ми само от луканка. Искам и черен хайвер. Кво си се стиснал.

Стършел

Не знам как е "петата колона", но честно казано не виждам първите четири! Нямаме държавност, нямаме армия, нямаме култура, нямаме журналистика ... абе какво има на тая територия?

неустоики да плаща този които е подписвал патока

Айдеее, лидерите на петата колона изпълзяха... Стойнеев, Западът се оказа в небрано лозе с новата военна доктрина на Русия, че и Китай. Сега започва изграждане на страгегии и смяна на курса, а ти опитваш да пикаеш срещу вятъра. С тези номера най-много да навредиш на България.

ПОРЕДНОТО ГОЛЯМО ТЕАТРО РАЗИГРАНО В ЕВРОПЕЙСКАТА СЦЕНА Вчера ЕП гласува против Южен поток, днес Русия отказа да признае решението. Всичко е едно голямо ТЕАТРО на политичската сцена на Европа. Решение на ЕП е напълно символично, без какви да е последствия за никого. Нито Русия ще се откаже от строителството на Южен поток, нито България ще се откаже от участие в него. Гласуването в ЕП е направено е под диригентската палка на САЩ, който държи и ръководи изцяло външната политика на ЕС. Самият ЕС няма обща енергийна политика, нито има правомощия да забранява Южен поток, нито Южен поток е отхвърлен от България. ЕС не е политически съюз, нито държава, нито конфедерация, ЕС е само икономически съюз с пожелателни директиви на 100% свободни и независими държави, свободни сами да решават и оправят двора си. И дали България ще се включи в Южен поток си е наша изцяло вътрешно решение и работа. Даже Орешарски вече взема заем от 1,5 милиарда долара от Русия за участието на България в Южен поток, хартиите са подписани отдавна. Барозовците от ЕК и всички, които управляват ЕС са НЕОЛИБЕРАЛИ получили вероюто си от САЩ и назначавани от него. Европейския парламент е пълен с неолибералите на три европейски партии- ЕНП, ПЕС и Либералите. Ръководството на ЕС е една марионетка в ръцете на САЩ , назначавано от него и единственото, което може да прави е да прокарва политиката на САЩ в Европа в помощ на долара и американските олигархични корпорации- Шеврон, ГМО и прочее. Но тяхната политика е само ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА, дали ще приемем американските ГМО или Шеврон си е наша работа, решение на нашия парламент. Неолибералите са направили ЕС напълно неработещ съюз тънещ в пълен хаос и дезорганизация и държат Европа на колене пред САЩ. Проблема е в АМЕРИКАНСКИЯ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ нахлул 80-те години в Европа и унищожил старите леви и десни идеи на Европа, направил цялото политически пространство на Европа с едно мислене НЕОЛИБЕРАЛНО . Русия на Путин също е неолибеарлно копие на САЩ, тя първа от бившите комунистически страни, при таткото на Путин- Горбачов, прие неолиберализма от САЩ и го наложи на България чрез последния елит на БКП около Луканов, регистрирал партия БСП- те внесоха американския неолиберализъм у нас по тесни комунистически връзки и любов. Сега борбата между САЩ и Русия става не на идеологическа основа, а на икономическа--бият се олигарсите на двете страни кой да си продаде по-добре стоката в Европа и кой да награби повече парчета от баницата на Европа.

Правилно. Здравомислещите бизнесмени няма да се съобразяват с изродените гей-жидове на Европа. А България се нуждае твърде много от тръбата! Който впряга думата "троянски кон" е куха издрънкана лейка, да ходи в Троян и се топли на дърва, ако останат някакви!Подлоги!

Дърва ли? Повечето ни гори са отдавна изсечени и изнесени. Огледайте се като пътувате! В Монтанско например. Погледната от космоса България е плешива като шефа на футбола с прекор Перуката. Дори Йордан Лечков е по-добре! И дървата ще са внос от Сибир!

Без да се заяждам, само да уточня - не са изсечени горите, в много добро състояние са. За 2013 г. - 35% от територията на страната е гори - запаси 590 милиона куб.м. - годишен добив 6,5 млн. куб. метра - залесени 16 000 декара с 8 милиона фиданки - естествен прираст на горите 16 млн. куб. метра - за последните 5 години горските територии са се увеличи с 300 000 хектара В момента пазарът е наситен, не могат да се продават повече от 6.5 мил. куб. метра, даже и да ни се иска. Т.е имаме запаси за 80 години с този темп. Но за тези 80 години ще израстнат двойно повече гори. С една дума - не сме толкова зле и до внос от Сибир няма да се дойде. Прирастът надвишава добива над 2 пъти. Важно е да мачкаме бракониерите и псевдозелените, другото не е чак толкова зле.

МЪЖКА позиция на българско правителство!

Мъжка, ама друг път.Путката за парите които е дал на тези изроди иска резултат ,иначе зелката хвърчи.

Ако не слушат, ще идат на гости при др. Луканов.

Хубава рима! Едно време Радой Ралин казваше: "Качете се на тротоарите, че идат другарите", тогава пътуваха главно с волги. Сега хонорарите на другарите им правят авоарите, а те вече са випове, возещи се в джипове.

Как се превежда "троянски кон" в Европа-"bulgaria " с леко заекване!

Ted

Значи, когато защитаваш независимостта си и интересите си си "триянски кон", а кава е думата за този, който ближе чуждия з-д-ик?

Думите са две - тиквоч или чехльо :)

В случая троянския кон се допълва с лизане на задници. Освен това би ли ми обяснил каква ни е ползата от строежа на Южен поток (естествено като изключиш лихвите по кредитите, които ще вземем за неговото изграждане)?

Президент

А муууркел какво е? Троянска крава? Щото на Северен поток не дава прашинка да попадне!

За какво ни е този газ, не може ли да се топлим с климатиците?

Ако не си разбрал още,газа е преди всичко за индустрията и след това да се топлиш.

Спести си труда друже, болшинството от четящите тук са интелигентни хора и няма лесно да им натрапиш твоето "мнение". Все пак не унивай, вашия електорат пак ще се организира срещу 20-30 лева и обещания за светло бъдеще.

И защо ще падне цената на газа с 30%. Щото от прокарването губим транзитните такси, които получаваме в момента по съществеващия газопровод преминаващ през украйна. Транзитната такса през Украйна оскъпява газта с 0,6% или около 7 милиона. Т.е. ние ще загубиме зо милиона за да спестим 7. Другото е хипотеза и то несвързана с анализ на ситуацията и възможностите за диверсификация и нуждите ни. Не се заблуждава че химическите и торовите заводи се нуждаят толкова от газ. Потреблениетоим е под 10% от общото потребление. А тръбите за Южен поток Русия ни ги калкулира по 7500 долара на метър с газовите станции, а поддръжката им минава за наша сметка след пускането. Транзитни такси няма да получаваме докато не изплатим тръбите, а ако Европа намали потреблението от Русия няма да можем да ги изплатим и 50 г. Обаче 100% губим транзитните такси от съществуващите вече газопроводи, които общо взето трябва да закрием защото съседите ще се снабдяват вместо по тях по тръбите от Южен поток. Ако си останем както сега с транзит за печалба от 30 млн. на година, то 3 млрд долара ще изплащаме 100 г. Та хайде обясни сега защо да ни намалят цената на газа с 30%, след като ни закопават безмилостно.

Бате - всичко е въпрос на договорка и бизнас.Да седнат нашите на масата за преговори и да се договорят.Единственото което ме притеснява в случая е защо Реаниматорският блок е винаги контра?Той и ще бъде контра дори и ако руснаците ни го построят за 1 лев.Тази им позиция е внушена -да са винаги против,независимо от икономическата обосновка.Ето това е притеснителното в случая!

Мислех си, че ще спират доставките на газ за Европа а те напъват за още. Света е глобализиран и няма връщане назад.

А БЕ КАК В БЪЛГАРИЯ СТОЙНОСТТА НА 1КМ ТРЪБА Е 2 ДВА ПОЪТИ ПО/СКЪПО ОТ СЪРБИЯ??МН КОМИСИОННИ

и как ще стане това като преди да дойде до потрепителите от товята партия кърмилница са се наредили на кранчето за комисионни. Нали си просветен, трябва да ги знаеш тези неща. Иначе аз говорех за интерконекторните връзки с Румъния , Гърция и Турция. Нашето потребление на газ е толкова слабо че изграждането им ще ни задоволи потребностите.

Не случайно се казва ,че беднотията често е предизвикана и от простотия.Южен поток е нашия шанс но не са малко глупаците които от робуване на Запада а и на турски мераци са готови да ни карат да се откажем от него .Не случайно турците изведнъж са се разбързали да строят газовата връзка дето нашите умици бяха готови да им целуват и задните части само за да го направят а те се ослушваха и все искаха и искаха още и още облаги допълнително за да го направят и то да ни продават пак руски газ само, че преминал и през тях и разбира се да печелят и те от това..Тоест да се гънем за газ не само на Русия а и на тях.Нима не са идиоти или доказали се ренегати тези което скачат и искат Южен поток да пропадне.За щастие Русия много добре знае ,че когато го построят няма да зависят нито от Украйна нито пък от Турция което е още по-лошо.Съвпадението на руските интереси с нашите а и на други европейски страни е в наша полза и дано се увенчае с успех.Никакви хипотетични европейски компенсации не ни вършат работа защото ще са ден до пладне както ни спряха реакторите и от това сме на загуба заради натягането на номенклатурната отличничка и сганта която стои зад нея.

много красиви думи... остава да виси въпроса ЗАЩО БРАТУШКИТЕ НИ ПРОДАВАТ НАЙ-СКЪПИЯ ГАЗ В ЕВРОПА ??? ТОВА ЗАПАДА ЛИ ОБСЛУЖВА ?

виж през колко страно минава газта, за да стигне в БГ и ще ти се изясни, заще е скъпа газта за БГ- вероятно от транзитни такси и тн.

В Европа ги зарибяват и за това им е по-евтин .Нима нашите лекарства не се предлагат много по-евтино в Турция?Ние сме нищожен пазар а и до сега не сме на главния път на газта.Да не говорим каква машинации правеха номенклатурните фирми за да лапат като посредници .Защо и ще ни правят отстъпки като непрекъснато се силим и да правим политически глупости против тях.Руските туристи се оплакват от лошото отношение още при престигането от тъпите чиновници на летището.Хората не са ни виновни а и ние бягаме от една крайност на друга и това не се харесва на никого.

Стойнев се оказва мъжага.

да, а иначе е обърнал бузите към Путин...карай, важното е да сме Руска губерния...

Никой не смее да се подиграва с Германия, но с БГ естествено всичко е позволено. Нека Германия спре доставките на газ от северен поток и тогава да казва какво да се прави с южен поток. Одобрявам битката за собствена политика на БГ правителството по отнощение на южен поток.

17.04.2014 Стойнев Ще строим "Южен поток", защото Русия е нашият стратегически партньор. България няма да се примири с "политическото жертване" на проекта България ще спази приетата от Европейски парламент резолюция против изграждането на "Южен поток", но ще започне строителството му на своя територия още тази година. За путинистите от БСП (Бг.Съюз на Путинистите) стртегически партньор на България е Русия, а не Европейския Съюз, където сме пълноправни членове! СЪОБЩЕТЕ ТОВА МОЛЯ ВИ НА МАРТИН ШУЛЦ И НА ХАНЕС СВОБОДА, понеже те толкова се мятаха като тигри и защитаваха правителството на Сергей Дмитриевич Сталин и Осама Бин Доган! НАЛИ ТОВА ИСКАХА!

ти си болен. Истина е, че и тия които описваш са виновни за дъшевното ти здраве, обаче най виновен ти е гена. Провери си в родата колко са страдали от душевни разстройства и ходи на лекар. Днес е тежък ден за христянството по света.