Съдът уважи искането на прокуратурата украинецът да не бъде освобождаван от ареста, но последната дума ще има Софийският апелативен съд на 9 февруари. Тогава окончателно ще бъде решено дали Логвиненко да бъде освободен от ареста или не, съобщи БТА.

По време на заседанието стана ясно, че двама свидетели са уличили украинеца  като организатор на атентата. Това са Бойко Георгиев и Бухлев. Двамата са разпитани пред съдия, като Бухлев твърдял, че Логвиненко е плащал за намирането на автомобили и за гранатометите, с които бе извършен атентатът срещу Алексей Петров. Подобно нещо твърдял и Георгиев.

По време на делото обаче не стана много ясно дали украинецът се е похвалил пред тях. Друг свидетел пък - Евтим Евтимов, твърдял, че Бухлев бил посещаван много често от рускоговорящи мъже и по този начин се подкрепя тезата на прокуратурата, отбелязва съдия Руси Алексиев, цитиран от "24 часа".

Роман Логвиненко, който е роден през 1968 г, се е занимавал с бизнес преди 10-ина години, но от известно време, когато идвал в България, отсядал в хотели.
По неофициална информация на БНТ той искал да отмъсти на Петров за това, че с негово съдействие бил принуден да напусне България. По това време Петров работеше в ДАНС.

През цялата изминала седмица в полицията са водени предимно граждани на Русия и Украйна за разпити по случая.

Арестите са извършени преди два или три дни. Според неофициална информация предстои да бъдат обявени за издирване още трима мъже, съпричастни към покушението.

Очаква се повече информация по случая да бъде дадена на пресконференция в сряда.

При нападението срещу Алексей Петров, което бе на 29 октомври м.г., бяха възпроизведени два изстрела, като единият от снарядите не се взриви, а вторият не улучи автомобила му.

Първоначално бившият съветник в ДАНС определи опита за покушение като грешка. Впоследствие обаче обяви награда от 100 000 долара за достоверна информация, която да помогне на разследващите да разкрият кой стои зад стрелбата срещу него.

Алексей Петров съобщи също, че е започнал собствено разследване, в което ще се включат и чуждестранни експерти. То не било алтернативно, а само подпомагащо разследващите органи.