Една пета от строителните дейности на кръстовището при Телевизионната кула, вече е извършена. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери на място хода на строителството на кръстовището между булевардите "Драган Цанков" и "П. К. Яворов", съобщи БТА.

Кметът посочи, че няма забавяне в сроковете за строителството въпреки лошите метеорологични условия през последния месец. До момента е изместена цялата електрическа и комуникационна мрежа в обсега на обекта. Изградена е и 177-метрова подпорна стена с височина до три метра.

Освен това е направен и изкопът за тунелното преминаване на бул. "П. К. Яворов" под "Драган Цанков" в едното от платната при Телевизионната кула. Той е с дълбочина до осем метра. Заради строителството е изградена временна трамвайна линия, както и нов водопровод и канализация.

Кръстовището между двата булеварда ще е с дължини 730 метра по бул. "П. К. Яворов" и 520 метра по "Драган Цанков". Изпълнителят на строежа е уверил кмета, че срокът, който е шест месеца от датата на започване – 10 април, засега няма пречки да не бъде спазен, въпреки че заради обилните дъждове е имало спиране на работата за известно време.

След това започва изграждането на следващото кръстовище - при Духовната семинария, посочи още кметът. Тя подчерта, че изграждането на обектите е последователно, за да не се затруднява още трафикът в района.

"В момента в София се работи на много места и то със сериозни инфраструктурни проекти – три кръстовища на две нива, булевард „Черни връх”,  „Ломско шосе” се довършва, бул. „Бъкстон”. Затова е много важно, наред със спазване на технологията и качеството, да се спазват и сроковете", изтъкна кметът, цитирана от "Фокус".

От днес започна реконструкцията на бул. "Кн. Мария Луиза" - от пл. "Лъвов мост" до надлез "Надежда". По време на тримесечния ремонт движението по булеварда няма да се спира изцяло, а ще има само временни промени в организацията. 
Строителството на кръговото движение при "Лъвов мост" ще е през следващата година.