Днешните температури ще достигнат 22-28 градуса. През нощта от югозапад обаче облачността ще се увеличи и отначало над южните и югозападни райони ще завали дъжд.

В сряда над почти цялата страна ще превалява дъжд. Следобяд валежите от югозапад на североизток ще спират и през нощта срещу четвъртък ще спрат навсякъде, последно в североизточните райони.

Най-значителни валежи се очакват в планинските райони, централната част на Южна България (Горнотракийската низина) и в крайните източни части на страната. По-слабо ще превалява в Северозападна България.
Температурите в сряда все още ще бъдат високи
: от 21 до 26 градуса, освен в западните части на страната, където ще са с 2-3 градуса по-ниски.

В четвъртък ще бъде хладно, с температури от 14 до 19 градуса. Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина силен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до слънчево в западните и южни райони.
В петък ще започне плавно повишение на температурите и в края на седмицата те ще бъдат 20-25 градуса, в Североизточна България малко по-ниски.

Минималните сутрин ще останат от 6 до 11 градуса, на места в котловините и ниските места, където в часовете преди обед ще се образуват мъгли и ниска слоеста облачност по-ниски - до 4-5 градуса.
В планините утре и в четвъртък ще бъде студено, ветровито и с превалявания. температурите в сряда ще са малко над 10 градуса, малко по-високи все още в планинските масиви на Източна България, а в четвъртък около 7-8 градуса.

Подобрение на времето там ще настъпи от петък и през почивните дни отново ще бъде подходящо за туризъм с температури на 1200 метра надморска височина около 15 градуса.

По морето утре и в четвъртък времето ще бъде облачно, ветровито и със значителни валежи от дъжд, които ще спрат едва около и  след пладне в четвъртък.
В София утре ще превалява дъжд, който привечер и през нощта срещу четвъртък ще спре.
В сряда температурите ще достигнат 17 градуса, а в четвъртък до 13-14.

Слънчево време, с незначителна облачност, ще се установи в столицата от петък. Температурите ще се повишат и ще бъдат около 18, а през почивните дни и в началото на следващата седмица до 20-22 градуса. Сутрин ще бъде студено, с температури 5-7 градуса.