Това съобщи синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология на БАН Гергана Козинарова, цитирана от БГНЕС.

Дните с валеж ще са малко, свързани с преминаване на студени атмосферни фронтове а най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10 и 15 градуса.

През повечето дни от първото десетдневие времето ще е слънчево. По-масови валежи и гръмотевични бури ще има през първия ден и през последните дни от периода, когато и температурите ще са относително по-ниски, а в средата на периода ще е слънчево и горещо, особено около 6–7 август, когато се очакват най-високите температури – между 33 и 38 градуси, като не е изключено на отделни места отново да станат и 40 градуса.

През последните дни от десетдневието има повишена вероятност за преминаване на студен атмосферен фронт и да има краткотрайни валежи и гръмотевици.

В началото на второто десетдневие отново е възможно на места да превали и прегърми, след което до края на месеца ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишат.