Вчера обаче от "Атака" разпространиха съобщение, че не са получавали покана за срещата с премиера и отказват да се включат в разговорите.

В съобщение на правителствената пресслужба Райков заяви, че изразява своето съжаление, че лидерът на партията отказва да се включи в този диалог и въпреки това "ще очаква г-н Сидеров в часа, в който той бе поканен" - 12 часа днес.

"В тон с категоричната си заявка, че служебното правителство ще работи за провеждането на честни и безпристрастни избори, г-н Райков изразява своята увереност, че той, в ролята си на служебен премиер, трябва да говори лично с политическите лидери в определения за това формат, който включва и съвместни изявления пред медиите, на които всеки може да сподели по цивилизован начин както съгласията, така и несъгласията си. Тази формула доказа своята успешност с проведените вече срещи", се казваше още в официалното съобщение.

Сидеров обаче не дойде. Междувременно той настоя чрез отворено писмо до медиите за извинение от служебния премиер заради това, че отказа да допусне до заседанието на Министерския съвет него и бившите вече депутати от "Атака" Десислав Чуколов, Станислав Станилов, Павел Шопов, Огнян Стоичков и Венцислав Лаков. Според лидера на "Атака" това е нарушение на Конституцията и Закона за достъп до обществена информация. От Администрацията на МС обаче припомниха, че правилникът урежда стриктно кой и при какви обстоятелства може да присъства на заседанията на кабинета, а представителите на "Атака" вече не са народни избраници.
От кабинета уточниха, че ще запазят добрата традиция и всички стенограми от заседанията му продължават да бъдат публични.