На влизане в Народното събрание Сидеров беше заснет от фотографи с пистолет в кобур, запасан на кръста му, предаде Дарик радио.

Вчера той носеше в ръка полицейска палка и обясни, че се пази от бездомните кучета, каквито имало много, защото кметът Йорданка Фандъкова не си гледа работата.

Днес лидерът на "Атака" отново пристигна със засилена охрана и въоръжен. 
Видимо подразнен от протестиращите и техните освирквания, националистът тръгна към тях, но полицаи го обградиха и не се стигна до инциденти. Под техния кордон той влезе в парламента.

Преди това обаче отново нападна журналистите с думите: 

"Вие сте провокатори, защото стоите тук да провокирате. Вие подклаждате анархията и работите тук срещу държавността. Това са пет човека, а вие им помагате. Играете деструктивна роля. Вие сте поръчкови и жалки. Поръчали са ви тези, които ви плащат".

Вчера той нахлу в БНТ, за да иска обяснение от ръководството, защото, според него, в репортажите си журналистите лъжели и не показвали агресията срещу него и депутатите от партията му.

Запитан дали ще прави граждански арести, както вчера се закани, Сидеров отговори, че ще направи, когато се налага, цитира го БНР.


ДСБ иска Сидеров без имунитет


В същото време от ДСБ призоваха президентът и главният прокурор, както и останалите компетентни институции, да сезират Конституционния съд за противоконституционните действия на партия "Атака" и нейния лидер Волен Сидеров.

От партията настояват още Сотир Цацаров да поиска снемане на имунитета на Сидеров за хулиганско поведение, заплашващо обществения ред и сигурност на страната.
Подписка за това започнаха и протестиращи.

"Изявлението на лидера на партия "Атака", "че след като не може да бъде въведен ред в държавата, партията ще го въведе чрез граждански ред, което включва и арести на провокатори", е опит за насилствено завземане на държавната власт и пряко нарушава Конституцията. С изявите си партията разпалва вражда и провокира към насилие над личността, като също нарушава Конституцията", се казва в изявлението на ДСБ.

Призивът на експрезидента Желев


Междувременно в писмо до Народното събрание президентът (1990-1997) Желю Желев призова председателя Михаил Миков и депутатите да освободят лидера на "Атака" от поста председател на парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

"Човек с поведението на Сидеров да заема този пост - това е гавра с българската демокрация и с нейните институции", заявява Желев.

Преди два дни от Асоциацията на телевизионните продуценти и Съюза на артистите също настояха националистът да бъде освободен от поста заради своята агресия и недопустим език.