Това се заявява в съобщение на партията, изпратено до медиите.

Според "Атака" те трябва да напуснат постовете си "заради връщането на общинската сесия на общински съвет - Варна, от 13-14 декември 2013 г.".

"По този начин областната управа фактически отказва да преименува 215 местности, които да си върнат българските имена, както и да приеме намалението на данъчните ставки за моторни превозни средства и такса "смет", заявяват от "Атака".

В последното заседание за 2013т г. Общинският съвет на Варна взе решение за преименуването на 215 географски местности.

От партията смятат, че губернаторът и заместникът му показват, че работят против обществения интерес. Партийците съобщават, че организират протест на 7 януари от 12 часа пред сградата на областната управа във Варна.

Според Иван Великов общинският съвет на Варна не е аргументирал достатъчно добре своите решения при последната си сесия. Той отхвърли тезата, че му е оказван натиск и уточни, че връща за преразглеждане всички решения на общинския съвет, а не само тези, които касаят смяната на имена на някои местности, предаде Дневник.

В петък граждани щурмуваха сградата на областната управа, искайки оставката на областния управител Иван Великов заради негово решение да отмени декемврийската сесия на Общинския съвет. Те му изсипаха като подарък чувал с хартиени фесове.

Вижте снимки от протеста >>