Срещата беше при закрити врата и продължи 45 минути, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

По-рано днес двамата лидери имаха срещи в така наречения нормандски формат, на които присъстваха германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд.

Путин отбеляза напредък по газовата тематика Има напредък по газовата тематика, съобщи руският президент Владимир Путин днес пред журналисти в Милано след края на срещата на високо равнище на форума Азия-Европа (АСЕМ), на която той имаше двустранни разговори с украинския държавен глава Петро Порошенко.

"Да, действително, ние отделихме много внимание на тези въпроси и по тях също има напредък", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент, цитиран от Ройтерс заяви, че той и Порошенко са се споразумели по условията на доставките на руски газ "поне за зимния период".

Путин допълни, че Украйна изпитва недостиг на пари и той се надява западните партньори на Киев да помогнат на страната да преодолее финансовия си дефицит. Русия вече няма да доставя нищо на Украйна на вересия, подчерта Путин.

Няма споразумение по уреждането на газовия конфликт, обяви Порошенко

Никакво споразумение за уреждането на руско-украинския газов конфликт не бе постигнато днес в Милано, заяви украинският президент Петро Порошенко след срещата си руския президент Владимир Путин, която премина тази вечер при затворени врата, предаде Франс прес.

В същото време Порошенко допълни, че се надява да бъде намерено решение идната седмица.

"Не успяхме да постигнем практически резултат по газовия въпрос, но се надяваме, че ще намерим решение до 21 октомври, за когато е насрочена среща в Брюксел между представители на Украйна, Русия и Европейската комисия", заяви Порошенко пред журналисти, цитиран от Франс прес.