Светлана Шекерова работела като продавачка в павилион, а вечер пеела в местен ресторант.
Тя е убита по особено жесток начин, по тялото й са намерени над 10 прободни рани от нож, разказа на пресконференция зам-директорът на ОД на МВР в Плевен Красимир Димитров, цитиран от Дарик радио.
Част от раните били нанесени по главата и в сърцето, пише в. "Стандарт".

Убийството е станало около 2 часа през ноща в събота пред дома на жертвата. Малко преди това Светлана телефонирала на съпруга си и му казала, че се прибира от работа. След като се забавила и не отговорила на обажданията му, притеснен, той се обадил в полицията.

Още същата нощ трупът й е намерен на 15-20 метра от дома й от съпруга и синовете й, захвърлен в урва и паднал върху дърво. Портмонето на Светла, в което имало най-много 40 лв., липсвало.
Тялото е прибрано от „Гражданска защита”, обясни наблюдаващият прокурор Иво Йолов.
Заслугата за разкриването на престъплението е на нощния екип на автопатрула в Никопол, който е забелязал и проследил убиеца по-рано същата нощ, разкри той.

Убиецът е 43-годишен местен жител, който е познавал жертвата, но не са били близки и "от една социална група". Според разказите му мотивът за престъплението е внезапен, разкри прокурор Иво Йолов. Според обяснението мъжът е поискал от Светлана интимност, но тя започнала да вика за помощ и това провокирало внезапното му решение да я намушка.

Прокурорът разказа още, че убиецът отлично е познавал работата на полицията и спокойно е очаквал да бъде проверен. Преди това се е опитал да прикрие следите от престъплението си като е изгорил дрехите си, измил се е и почистил ножа на убийството.
Екип от софийски психолози са работили с извършителя, у когото е надделяло човешкото, за да направи самопризнания, посочи още прокурора.

Мъжът е направил пълни самопризнания пред съдия. Оказа се, че е излежал три присъди от общо 19 години за убийство, изнасилване и отвличане. Излязъл е от затвора преди около две години, предаде БТА.

Към момента му е повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин и е задържан за 72 часа. Във вторник в Окръжен съд Плевен предстои да бъде гледана постоянна мярка за задържане.
При доказване в съда може да получи доживотна присъда.