Днес Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата и определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на убиеца, съобщиха от пресслужбата на съда.

35-годишната Силвия не е имала никакъв шанс за живот след изстрелите в главата, които се оказали фатални, се казва още в официалното съобщение. Разследването тепърва ще установява причините за семейната трагедия, която оставя без родители две деца - на 9 и 11 години. Вчера наблюдаващият делото прокурор Пламен Иванов заяви, че съпругът е подозирал жена си в изневяра. Семейството живеело разделено, а на фаталния 2 април Силвия отишла в Нова Шипка, за да прибере двете си деца.

След ареста мъжът е направил пълни самопризнания, заявил, че съжалява за стореното и дори направил опит да посегне на живота си. Според събраните до момента данни от следователите обаче става ясно, че Пламен е бил агресивен и многократно е упражнявал домашно насилие спрямо жена си. Преди години той вече е бил осъждан за причиняване на телесна повреда.

Варненските магистрати назначиха няколко експертизи. Решението за постоянната мярка за неотклонение може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд на 12 април от 10 часа.