78-годишният легендарен фалшификатор е прекарал близо 40 години от живота си в затвора и е вдъхновил героя на Тодор Колев, който в лентата сменяше имена като Буревестников, Ястребовски, Орелски и други.

Възрастният мъж дойде от затвора в Ловеч воден от полицейски кордон и подпирайки се на патерици, съобщи Дарик радио.
Баровеца беше докаран от затвора по искане на прокуратурата, защото навремето лежал в една килия с един от подсъдимите по делото Пламен Калайджиев - съпруг на Димитрина Калайджиева, която също е обвиняема, но от години е в Лондон и отказва да се върне.

Пред съда затворникът каза, че убитата адвокатка е била любовница на бившия главен прокурор Никола Филчев. Това му споделил Калайждиев. Освен това той му разказал за подробности около смъртта на Надежда Георгиева. Калайджиев признал, че убийството е било по поръчка на Филчев, каза още Баровеца, цитиран от "Фокус". По думите му, Пламен и Димитринка Калайджиеви са били в деня на убийството в апартамента й.
Според показанията му Калайджиев признал, че двамата избягали в Англия със съдействието на Филчев и на убития по-късно прокурор Николай Колев. Двамата магистрати се разбирали, но после са се скарали, каза още Илия Георгиев.

Самият Пламен Калайджиев обаче заяви, че няма спомен да е бил с Николов в една килия. Той каза още, че нещата, които Баровеца твърди, не са верни, предаде БГНЕС.

Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали показанията на затворника отговарят на истината.

Надежда Георгиева беше открита мъртва в дома си в столичния квартал "Стрелбище" на 28 февруари 2000 г.

Преди месец самата Димитрина Калайждиева заяви в интервю за в. "24 часа", че телефонен терор и заплахи, че ще изживее наяве сцени от филм на ужасите "Екзорсиста", ако свидетелства срещу Никола Филчев, са я принудили да напусне България.
Името на бившия главен прокурор беше намесено още в началото на процеса от съпругата на Николай Колев. Тя заяви, че той й е споделил преди да умре, че Филчев е отговорен за убийството на адвокатката. Такива доказателства обаче така и не бяха открити.