Сигналът е получен около 9.30 часа в полицията от съседка на 70-годишната Анастасия, съобщиха на специална пресконференция от ОДП-Сливен, цитирани от "Фокус" и Дарик радио.

Съседката казала, че е видяла как възрастната жена е блъсната от балкона на втория етаж. Имотът се намира в източната част на вилната зона, съобщи БТА. Когато полицаите пристигнали на място, тя вече била мъртва. Позата на тялото, което заварили, говорела за насилствена смърт, обясни шефът на РПУ - Сливен Кремен Кайряков. По непотвърдена информация убитата е бивша учителка.

След по-малко от 2 часа в района на убийството е задържан 35-годишният мъж. Той е криминално проявен, а по-рано министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че е с 11 регистрации за кражби и подобни деяния.

Предстоят следствени действия, както и заподозреният да бъде разпитан официално. От полицията съобщиха, че преди седмица убитата жена е подала жалба за кражба. Тя е живеела с майка си. Засега не е ясно дали извършителят е бил сам или със съучастници.

По-рано днес от полицията в Стара Загора съобщиха, че е разкрито друго жестоко убийство. 18-годишният Слави Христов от Казанлък е бил арестуван за убийството на 37-годишния си баща през април т.г. Момчето, което е ученик в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм, се скарало с баща си, блъснало го и след това напъхало тялото в пластмасов бидон в мазето. На 20 юли т.г. синът се обадил в полицията, че е открил тялото на баща си. Но при разследването полицаите установили, че извършителят на зверското убийство е самият той. Младежът е задържан.

На специална пресконференция в СДВР пък бе обявено, че са разкрити извършителите на убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина в София. Единият, който се е укрил и се издирва, е бил неин приятел. Основната версия е убийство по непредпазливост при опит за изнасилване.