Младежът бе задържан на 22 април, след като ден по-рано тялото на самотно живеещата възрастна жена бе открито в дома й от служител на ВиК, а вещите и документите й били разхвърляни.

Аутопсията установи, че баба Цветана е била пребита до смърт.

Даниел Пламенов, който след дни ще навърши 19 години, живее в съседство с убитата жена. Той е криминално проявен за множество домови кражби. В нощта на четвъртък срещу петък, младежът влязъл в дома на Цветана Петрова с намерение да я ограби. Възрастната жена го чула и се опитала да окаже съпротива, но Пламенов я пребил до смърт с щанга.

След убийството младежът претърсил къщата, но не успял да открадне нищо, тъй като възрастната жена била похарчила пенсията си.

"Младежът живее с баща си и баба си, не учи и не работи. Не е завършил средно образование, от няколко години заедно с баща си се премести и живее в Малорад. Три години изминаха от тежкото нападение срещу възрастно семейство в селото ни, оттогава не сме имали толкова тежък случай. След това нападение наехме фирма за охрана на селото. Два месеца в селото е имало и постоянно присъствие на жандармерията", разказа кметът Цено Целовски пред врачанския сайт "Бул Нюз".

Прокуратурата поиска Даниел Пламенов да остане за постоянно в ареста, а окръжните магистрати удовлетвориха искането, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Обвиняемият пък не се призна за виновен и се отрече от показанията си пред разследващите, предаде "Зов нюз".

Адвокатът му пледира за убийство по непредпазливост, като поиска на Даниел да бъде наложена мярка за неотклонение "домашен арест". Защитата изтъкна възрастта на младежа, както и че той има постоянен адрес при баща си и баба си.
Разследването на случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура във Враца.

Междувременно бяха задържани петима младежи - 4-ма 16-годишни и един на 18 години, пребили до смърт и ограбили възрастен мъж в село Свирково, община Симеоновград.