Социалистката бе провокирана на дебат в bTV от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който каза, че знае кой е автор на сигнала и той е от „червените”.

"Аз подадох сигнала. При положение, че имах информация, защо да не подам сигнал? Хванах ви в момента, в който извършвахте престъпление”, ядоса се Манолова.

Тя обаче смята, че прокуратурата не е действала особено бързо. Манолова имала данни, че още поне толкова бюлетини са били изнесени по-рано от печатницата.
От БСП вече обявиха, че информацията, която е постъпила при тях е, че са отпечатани общо 700 000 бюлетини за подмяна на вота, като първата партида от 350 000 са отпечатани около 1 и 2 май и "много отдавна достигнали структурите в страната".

Манолова припомни, че същата печатница, чиито собственик е общински съветник от ГЕРБ, спечели поръчката за президентските избори през 2011 г. и добави, че „тази схема не се реализира от ГЕРБ за първи път”.

На свой ред попита Цветанов как е разбрал кой е подал сигнала. Докато той обясняваше, че информацията се е появила в медийното пространство, социалистката го прекъсна: „Аз какво ли питам, нали вие сте най-осведоменият човек в държавата”.

Бившият министър пък я пита колко време й е отнело подаването на сигнала, тъй като ГЕРБ прекарали 3 ч. в опит да подадат сигнал за нарушения на Изборния кодекс в събота.
Според бившия шеф на МВР това е знак, че акцията за бюлетините е била подготвена отдавна. Той допълни, че не е имало такава бърза реакция от  прокуратурата при тяхната жалба.
"Ако искахме тази сензация, щяхме да внесем същия скандал за печатница "Демакс" на Петър Кънев, където се печатат протоколите", заяви той.

Гостуването на двамата премина в словесни престрелки, стигайки до обвинения от страна на Цветанов в задкулисни срещи между БСП и ВМРО.

По-рано днес Върховната касационна прокуратура потвърди, че откритите 350 000 бюлетини в печатницата в Костинброд не са технологичен брак. От печатницата продължават да твърдят, че те са негодни и са отпадък.
Образуваното досъдебно производство е за престъпление по служба, но името на отговорното лице няма да бъде споменато до приключване на детайлния оглед, който ще започне утре.