Там той се срещна с представители на местната структура на ГЕРБ, предаде "Фокус".

"Когато ме обвиниха за придобитите имоти, и когато отидох в парламента, аз извадих нотариалните актове: През 1964 г. - апартаментът, който родителите на жена ми, вече възрастни, прехвърлят на дъщеря си, и в това няма нищо лошо. Баща ми е починал преди 15 години - взел съм една шеста от апартамента, в който живее майка ми, това е основно жилище. Третият апартамент е, в който живея от 1973 г. Всъщност сме купили два апартамента, като единият го изплащам за 30 години, а другият е платен със спестявания, които сме имали. Това го направих публично", изброи Цветанов по провод обвиненията, че има 6 жилища.

"Когато приключи тази проверка - аз направих призив към всички политици, които ме атакуваха: защо не излязат и по същия начин не си разсекретят банковите тайни и всичко, което е свързано с тяхното имущество. Никой не го направи", подчерта той.

През февруари 2011 година, след четири месеца проверка, НАП излезе със заключение, че няма недекларирани доходи и разминаване на приходи и разходи на Цветанов и съпругата му.
Проверката показва, че за 2004-2009 г. семейството има парични постъпления над 589 000 лева, а разходи - 459 000 лева  От това данъчните направиха заключението, че двамата са могли да си позволят направените разходи. През този период те са закупили два апартамента с ипотечни кредити и със собствени спестявания, и дарение от семейството на съпругата Десислава Цветанова, а всички останали имоти са придобити като наследство, заявиха тогава от НАП.

Оповестените данни показваха още, че получените нетни доходи на Цветанов за 2009 година от Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност (СНЦОД) "ГЕРБ" са в размер 6749.45 лв. От партия ГЕРБ му били изплатени нетни доходи за 2009 година в размер на 6228.79 лв. От Министерски съвет той получил нетни доходи в размер на 17 149.00 лв.  
Цветанов е получил доходи и от извънтрудови правоотношения от търговец. За извършена услуга по договор той взел 17 575.00 лв.
Тогава шефът на НАП Красимир Стефанов коментира, че няма законова възможност да съобщи данните за хонорарите на Цветанов за консултантски услуги. 

Преди дни стана ясно, че Стефанов е излязъл в отпуска и се включва в изборните листи на ГЕРБ. Той обяви, че го прави в качеството си на експерт, а не като политик.