Прокуратурата е там, където Конституцията и законите са й отредили мястото, каза още Цачева пред bTV по повод идеята на Панов прокуратурата да бъде извадена от съдебната власт, за която не срещна подкрепа и от управляващите, и от опозицията.

„Ако някой желае тези правила да бъдат променени, нека да се заяви като кандидат или присъстващ в законодателната власт. В момента тримата големи в съдебната власт са призвани да организират прилагането на законите всеки в неговата сфера. Трябва да бъдем самокритични към звената, които ние ръководим. Ако Лозан Панов счита, че в Касационния съд всичко е наред, едва тогава би могъл мнение по отношение на други структури”, категорична бе тя.

Запитана означава ли това, че Панов прокарва политически идеи, както заявиха от ГЕРБ, правосъдният министър отговори с въпрос:

"А вие как мислите?”.

Цачева изтъкна, че от страна на Панов се чуват политически фрази и констатации, но липсва конкретика за това, което трябва да се направи.

Според нея между него и Цацаров има битка, но не и война.

„Не мисля, че най-точната дума е война, защото във войната има жертви, надявам се да няма жертви от този сблъсък между двамата от тримата големи в съдебната власт”, каза тя.

По думите й обаче тази битка е неприятна за обществото.

„Има моменти, в които и тонът, и личните нападки са факт”, заяви Цачева.

Тя отбеляза, че като министър се старае с присъствието си във Висшия съдебен съвет да балансира и омекотява тона, както и да не допуска ярко противопоставяне.

Цачева заяви, че си говори с президента Румен Радев, от когото загуби на президентските избори.

„Достатъчно прозрачни и открити са нашите отношения”, каза тя.