49-годишният Ханс Раузинг, един от най-богатите хора във Великобритания, призна вината си и по обвинение, че е шофирал под влиянието на наркотици, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Милиардерът и съпругата му Ева Раузинг формираха странна семейна двойка, с четири деца, известна с проблемите си с наркотиците.
На 9 юли милиардерът беше арестуван, докато шофираше опасно под влиянието на дрогата.

При последвало претърсване на луксозния му дом в лондонския квартал Челси, полицията се натъкнала на трупа на 48-годишната Ева, в напреднал стадий на разложение. Аутопсията показала, че тя е починала на 7 май и два месеца е престояла в дома им, затрупана от купчина дрехи и торби с боклук. В организма на жената имало следи от дрога, по-специално кокаин.

В началото Ханс Раузинг беше заподозрян в убийството на съпругата си. Сега обвиненията са, че той не я е погребал подобаващо.

Двойката е живеела изолирана само в четири стаи на голямата си къща.

Ханс Раузинг сега е под арест в лондонска болница, която може да напуска само с член на персонала й. Той е едно от трите деца на Ханс Раузинг-старши, син на основателя на шведската империя Тетра пак. Дядото Рубен Раузинг основал компанията през 1951 г.

Ева Раузинг е дъщеря на висш представител на компанията "ПепсиКо". Двойката се запознала в клиника за лечение на наркотична зависимост през 80-те години.