На 13 февруари, около 17:00 часа, тя е подала сигнал, че на 12 февруари е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служители на МВР.

Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият полицай заявява на възрастната жена, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни измамници.

Около 15:00 часа, на ул. „Хан Аспарух” в Тервел, жената предава сумата от 320 лева и неустановено към момента количество златни накити.

След това тя получава отново обаждане от мнимия полицай, който отново я въвежда в заблуждение, че е необходима по-голяма сума пари за залавянето на групата телефонни измамници.

Около 08:00 часа на 13 февруари жената изтегля сумата от 40 000 лева от банка и остава сумата пари на същото място.

След като връзката с мнимия полицай прекъсва, жената разбира, че е станала жертва на телефонна измама и се свързва с РУ МВР Тервел.

По случая е образувано досъдебно производство.

Постоянно говорим, че няма държавна институция, която да иска да бъдат предоставени пари по телефона или да се хвърлят през балкона, да се оставят до кошчета за боклук, но в крайна сметка хората продължават да се връзват и да дават парите, които искат измамниците. Това каза вчера по БНТ Златка Падинкова от ГД "Национална полиция".