Качика сам е подал сигнал на тел. 112 в 19.20 ч. Той е бил в къщата си в Сливен, когато е бил прострелян през френския прозорец на стая на първия етаж.

Васил Качиков е настанен в хирургията на сливенската болница. Няма опасност за живота му, но ще му бъде направена операция за изваждане на куршума, който е заседнал в малкия таз, съобщиха от МБАЛ "Иван Селимински".

Случаят е поет от Окръжната прокуратура. Стрелецът се издирва, съобщиха от пресцентъра на МВР-Сливен.

Кой е Качика?

Името на Васил Качиков нашумя покрай разстрела на Константин Димитров-Самоковеца в Холандия в края на 2003 г. Според показанията на холандеца Ервин Врекер, осъден на 15 години затвор за убийството му, Качика бил физическият извършител на престъплението. След дълги проверки и разследване обаче съпричастност на Качиков към убийството не бе доказана.

През 2004 г. той бе докаран под конвой от Ница, Франция, където пребивавал с чужди документи за самоличност. Две години по-късно сливналията бе осъден за склоняване към проституция на две момичета. Присъдата бе 7 години, но той излежа само 4 и бе освободен предсрочно за добро поведение.

Междувременно на Качика бе повдигнато и обвинение за убийството на сливенския сутеньор Тодор Минов-Цигането, но бе оправдан.