От ДКСИ смятат, че стенограмата не съдържа класифицирана информация, съобщи БГНЕС. Преди време председател на комисията беше Яне Янев, който заяви неотдавна, че тази стенограма разкрива схема за покровителстване на фирми.

  Валентин Николов ще поиска официално резултатите от проверките на Инспектората към Министерския съвет от министър-председателя. Вече месец от звеното не изпращат изискания доклад за Стоян Кушлев. Валентин Николов каза, че е останал учуден от съда, който е поискал парламентарната комисия да разследва роднинските връзки на Кушлев. Оказа се, че Кушлев е назначил 8 свои и на съпругата си близки на работа в своята комисия, някои от които на заплата 2000-3000 лв.

Чакат се резултатите от проверката на Сметната палата. "Г-н Кушлев трябваше досега да бъде освободен само заради това, че е подал невярна декларация", смята Николов. 

Депутатите от антикорупционната комисия сезираха Върховния административен съд за констатиран конфликт на интереси на Стоян Кушлев, тай като при назначаването си е участвал в УС на сдружението "Царски ловен клуб" и Национална развъдна асоциация по овцевъдство. Тогава депутатите от комисията призоваха министър-председателя Бойко Борисов да го отстрани от поста.