"Това не е ваканция, това е да си търсиш смъртта. Освен това е възможно най-лошата реклама за българската туристическа индустрия", пише британският вестник "Дейли мейл" в обзор за филма.

В него Стейси Дули показва случващото се в заведенията в българския морски курорт, където на младите британци "просто не им остава време да се хранят - в гърлата им се излива безкрайна река от алкохол". В Слънчев бряг алкохолът е най-евтин в цяла Европа, а баровете побират над 400 посетители.

"Мястото измества курорти като Магалуф и Кавос, съответно на Майорка и Корфу", описва британската журналистка и показва последствията от партита, на които няма правила.

В шпалира от барове край плажа алкохолът се предлага за по 2 паунда, коктейлите се сервират в 4-литрови вази, а тълпите младежи са посрещани още на прага с безплатна водка.

"Този филм отваря очите за реалността. Дули не е тесногръда и не раздава присъди, поради което картината, която тя представя, е още по-плашеща", пише още в статията на в. "Дейли мейл".

Британската журналистка е заснела и как разпасаното поведение продължава и по хотелите. В един момент пияни младежи изблъскват семействата около басейна, за да си устроят парти. Четирима от тях би трябвало да отговарят за групата, но двама се сбиват до кръв, другият прави секс във водата, а четвъртият припада от препиване.

Стейси Дули разследва и лесния достъп на британските туристи до наркотици и пита какви действия предприемат властите в България по този въпрос.

Филмът ще бъде излъчен по Би Би Си 3 още два пъти до края на седмицата - в четвъртък и неделя.