Това се посочва в отворено писмо от близките на актьора до медиите и отговорните институции, съобщи БТА.

48-годишният Чочо Попйорданов почина на 5 май след нелеп инцидент на Боянските гробища. От Столична община и ДНСК обявиха, че подпорната стена, от която падна той, е надградена незаконно.
Директорът на "Контрол по строителството" към СО арх. Влади Калинов съобщи, че ще бъде издадена заповед със санкция за незаконно строителство в размер от 5000 до 50 000 лева.

"През последните дни получихме подкрепа от много хора - познати и непознати, приятели, колеги, журналисти. Благодарим им и вярваме, че Чочо се усмихва на всички ни от небето", пише в писмото
 
Близките на актьора обаче отбелязват, че в медиите има и много спекулации за причините за смъртта му, за виновните и невинните и т.н.

"С ясното съзнание за обстоятелствата в детайли, заявяваме, че нямаме никакви претенции към "Бояна парк София" EАД. Разбира се, подкрепяме всяко решение за повишаване на безопасността на градската среда, но молим да бъде прекратено търсенето на сензации там, където има само болка и мъка", пишат от семейството на Попйорданов.