От Русия: Лондон избра конфронтация с Москва

stat
19:29  |  14 март 2018 | По света / Редактор Таня Тодорова /  
Руското посолство в Лондон Руското посолство в Лондон
Сн.: БТА

Британското правителство направи избор в полза на конфронтация с Русия, заяви руското външно министерство.

Лондон отказа да задейства установените международни формати по случая с бившия полковник от ГРУ (военното разузнаване) Сергей Скрипал, заяви руското външно министерство, цитирано от ТАСС, в комюнике на сайта си.

Британският премиер Тереза Мей обвини Русия за отравянето на Скрипал и обяви, че Лондон замразява връзките с Москва и ще експулсира 23 руски дипломати.

"Вместо да извърши собствено разследване, да задейства установените международни формати и инструменти, включително в рамките на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), за което бяхме готови, британското правителство направи избор в полза на конфронтацията с Русия", се казва в комюникето.

Изявлението на британския премиер Тереза Мей за наказателни мерки срещу Русия под фалшивия предлог за някаква съпричастност към отравянето на Скрипал и дъщеря му е безпрецедентно груба провокация, която подрива основите на диалога между нашите страни, посочи външното министерство.

Москва смята да недопустими враждебните мерки на Лондон, в това число експулсирането на 23-ма руски дипломати, заяви ведомството. Разбира се, нашите ответни мерки няма да закъснеят, предупреди то.

След като Тереза Мей обяви пред британския парламент, че оттегля поканата си към руския външен министър Сергей Лавров да посети Великобритания, руското външно министерство каза, че Лавров не е приемал покана за такова посещение, отбелязва Ройтерс.

"Мей "оттеглила" поканата към Лавров да посети Великобритания. Само че той не я е приемал", написа говорителката на министерството Мария Захарова на официалната си страница във Фейсбук.
Последно в По света


Роботи ще ”заемат” 800 млн. работни места след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.