"Убеден съм, че от Дейвид би излязъл много добър агент на КГБ, но в такъв случай той никога нямаше да стане министър-председател на Великобритания", заяви Медведев на съвместна пресконференция с Камерън, при което двамата лидери се разсмяха, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Преди това британският премиер се опита да разчупи леда в реч пред студенти в Московския държавен университет, като разказа свои спомени от първото си идване в Русия през 1985 г., по време на Студената война.

"Пътувах по транссибирската железница от Находка за Москва и стигнах до крайбрежието на Черно море. Там двама руснаци, които говореха перфектен английски, се появиха на плаж, където ходеха предимно чужденци. Те ме заведоха на обяд и вечеря и ме питаха за живота в Англия и какво мисля за политиката. Когато се върнах, разказах това на преподавателя ми в университета, а той ме попита дали това е било интервю. Ако е било, изглежда не съм получил работата", заяви Камерън. Когато след това журналист попита Медведев дали от Камерън би станал добър агент на КГБ, британският премиер се намеси и каза: "Мисля, че отговорът на този последен въпрос, е "не", нека това да бъде ясно."

Камерън се срещна и с руския министър-председател Владимир Путин, който каза, че двете страни имат да преодоляват редица въпроси. "Великобритания е наш стар търговски и икономически партньор и имаме да обсъждаме много неща", заяви Путин, докато посрещаше своя гост. Руският премиер призна, че Великобритания е основен инвеститор в Русия през последните 12 месеца, но отбеляза, че "инвестициите в реалния сектор на икономиката са доста скромни". Камерън, който беше придружаван от двайсетина бизнес лидери, каза на срещите с Медведев и Путин, че е нужно Лондон и Москва да си сътрудничат в икономическата област въпреки различията.

По време на посещението бяха подписани търговски споразумения на стойност около 215 милиона британски лири (340 милиона долара), които може да създадат 500 работни места за Великобритания.