Това каза д-р Румен Велев, заместник-директор на лечебното заведение, цитиран от БТА.

Той допълни, че в болницата се чака да постъпи актът за санкциониране от страна на агенцията. Според доклада на Медицинския одит от болница „Шейново” Деяна Георгиева е изписана недолекувана, без ясна диагноза, не са направени всички нужни изследвания.

На 14 декември председателят на комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет доц. Лилянда Еленкова каза, че ръководството на "Шейново" ще обжалва констатациите от проверката за смъртта на Деяна, тъй като тя не е починала в болничното заведение.

Трагедията с 19-годишната родилка започва на 12 септември т.г., когато момичето постъпва за раждане в АГ "Шейново". След 10-часова неефективна родова дейност лекарите израждат бебето чрез секцио. На четвъртия ден изписват родилката, но след прибирането й вкъщи тя вдига висока температура и започва да повръща. След това момичето е лекувано в четири болници - АГ “Шейново”, Инфекциозна, “Пирогов” и Александровска, но на 24 октомври умира.

Експертизата на Районната здравна инспекция все още не е получена в "Шейново", уточни д-р Велев.

В началото на декември майката на Деяна Людмила Велинова заяви, че е подала жалба в Етичната комисия към Българския лекарски съюз с искане за отнемане на лекарските права на началника на родилното отделение в "Шейново" д-р Антонина Ковачева и д-р Богданова, която е извършила секциото на дъщеря й.