Около 20,50 часа снощи в дежурната на Второ управление "Полиция" е получен сигнал, че в клуб "Канапе" на булевард "Васил Левски" група лица от ромски произход са влезли, въоръжени с дървени и метални пръти и е започнала саморазправа с клиенти на заведението- компанията на криминално проявения плевенчанин Камен Балбузанов - Куката, който също присъствал.

Нападателите нанесли побой на 28-годишен и 34-годишен, и двамата плевенчани. 28-годишният е настанен в клиника по Ортопедия с порезни рани, срязано сухожилие и травматични увреждания по цялото тяло, без опасност за живота, а другият плевенчанин е в клиника по Неврохирургия с порезна рана на главата, също без опасност за живота.

По време на нападението са произведени изстрели с огнестрелно оръжие. С огнестрелна рана в главата и с опасност за живота е 43–годишен от село Буковлък, а в лявата ръка е прострелян и 25-годишен, също от Буковлък. Пострадалите са настанени в плевенската болница. Проверка изяснила, че 25-годишният е извършил преди време грабеж, телесна повреда по хулигански подбуди, управление на МПС в срока на административно наказание, осъждан е. По-възрастният има една присъда.

Извъшени са огледи на местопроизшествието и са иззети са една гилза, два патрони с калибър 9х18, метални и дървени пръти. Оръжието, с което е стреляно, до момента не е установено. Проведени са множество разпити на свидетели и очевидци. Задържани са шестима, сред които са Камен Балбузанов и още един човек от обкръжението му, съобщи комисар Светозар Илиев, директор на ОД на МВР Плевен. Полицията издирва останалите участници в инцидента.

Образувано е досъдебно производство. Предстоят експертизи и работата продължават разследващи полицаи под наблюдението на районен прокурор.

Вчера след обир на златарско ателие, имаше престрелка в Ботевград. Няма пострадали. Единият от обирджиите е задържан, другият се издирва.