В сутрешния блок на БНТ той коментира връщането на Ваньо Танов да директор на Агенция "Митници"

"Това очертава тенденция и аз съм разтревожен, защото виждаме връщане на еднопартийно управление и то със същите лица. Ако преди седмица говорихме за риска властта на ГЕРБ да се върне в стария си вид, то сега говорим вече за процес, процес, който не може да ни харесва. Оказа се, че за митниците не може да се намери човек, който не е агент на ДС".

Освен Танов, срещу когото има най-остра реакция заради скандала "Ало, Ваньо", на постовете си бяха върнати управлявалите при ГЕРБ шефове на АПИ и ДНСК - Лазар Лазаров и Милка Гечева.
Назначената за министър по изборните въпроси Красимира Медарова, която се оттегли само след два дни заради силно недоволство, преди време също беше излъчена за шеф на ЦИК от ГЕРБ.

Междувременно обаче вицепремиерът Екатерина Захариева заяви, че кадрите от системата все са били на някого, затова не я притеснява назначението на Танов.

По повод коментарите, че служебният кабинет е свързан с протестиращите срещу правителството "Орешарски" Радан Кънев коментира:

"Опасно е да се прави връзка между протеста и служебния кабинет, не трябва да има кабинет на протеста, защото гражданската енергия и контрол трябва да съществуват непрекъснато и агресивно. Това е кабинетът на президента Плевнелиев, който пое своята отговорност".

На въпрос дали оставката му като говорител на Реформаторския блок е постигнала целите си, Кънев отговори, че той вече е по-консолидиран.
По думите му формацията е смела алтернатива на възможността ГЕРБ да се върнат на власт по познания еднопартиен модел на контрол на властта, администрацията и правосъдието.

Лидерът на ДСБ официално изключи коалиция с ГЕРБ.
Пред "Дневник" той уточни, че може да се говори за евентуално общо дясно управление след изборите, само ако правителство на партията бъде оглавено от друг, а не от Бойко Борисов.

БСП и ДПС приемат победата на ГЕРБ за даденост, зад гърба на българина договарят някакво участие във властта, добави Радан Кънев.

"Зелените" пак заедно с РБ?

Партия "Зелените" започва преговори с представители на Реформаторския блок за евентуално общо участие в предсрочните парламентарни избори.

Според допитване сред членовете на "Зелените" общото явяване на вота е възможно само ако десните приемат пет условия, сред които: да отстояват забраната на ГМО в земеделието, да не се допуска изграждане на нови ядрени мощности и да се отстоява забраната за неконвенционални методи за проучване за нефт и газ, предаде БНР.

Преговорите ще продължат до 25-и август, след което делегатите на Националното събрание на "Зелените" ще решат окончателно.

АНКЕТА: Одобрявате ли завръщането на Ваньо Танов като директор на Агенция "Митници"?

КРЪСТОСАН ОГЪН: Радан Кънев срещу Румен Порожанов

АНКЕТА: Одобрявате ли назначенията на служебния кабинет?