Всеки от тях трябва да плати и глоба от 27 500 евро, съобщи БТА.

През 2006 г. срещу тях е било внесено оплакване от две български момичета, заставяни да проституират на улица "Аерскот" - известно място на проституцията в белгийската столица. Момичетата обяснили, че са били примамени в Сливен с обещания да работят като сервитьорки в ресторант в Брюксел. Когато разбрали с какво всъщност трябва да е тяхната "работа", те поискали да се върнат в България. Тогава станало ясно, че членове на техните семейства са били заплашвани със смърт, за да ги накарат да се подчинят и да останат в Белгия.
Тази практика не е рядкост в района на Сливен, известен със сводническите си кланове, които често прибягват до крайно насилие, отбелязва вестник "Дерниер йор".

Свидетели потвърдили жалбата на потърпевшите. Според тях Кадиров и Иванов, които почти не стъпвали в Белгия, се обаждали на момичетата почти всеки ден по телефона, за да ги контролират. Това било потвърдено от анализ на обаждания по мобилни телефони. След това брюкселският съд наредил двамата осъдени да бъдат незабавно арестувани.