На 21 февруари м.г. при сблъсък на два автомобила "Мерцедес" и БМВ загинаха бургазлиите Невен Богоев и Галин Димов - на 21 и 20 години, а приятелят им - 22-годишният Драгомир Динев, бе ранен. БМВ-то било шофирано от Невен, а мерцедесът - от Николай Филипов.

Затова младият мъж е обвинен, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Невен и Галин, както и средна телесна повреда на Драгомир, изразяваща се в контузия на врата, довело до трайно затрудняване движението на врата, съобщиха от държавното обвинение.

Тримата млади мъже са имали интерес към автомобилните състезания. От публикации в интернет и организирана група във „Фейсбук“, преди обяд във фаталния ден, те разбрали, че на пистата на летище „Бършен“ е обявено събиране на автомобили и мотоциклети и гонки с тях. Решили да отидат и около 11 часа потеглили с автомобила на Невен Богоев. До него на предната дясна седалка пътувал Галин, а на задната седалка бил Драгомир.

Младежите пристигнали в района на летището около 13 часа и въпреки поставените на главен път Сливен – Ямбол забранителни знаци, навлезли с автомобила на пистата. Там се движели множество автомобили с различна скорост и в различна посока. След като навлезли на пистата, шофьорът Невен и седящият до него Галин махнали предпазните си колани, като БМВ-то се движело с невисока скорост (около 60 км/час).

Приблизително по същото време на летище „Бършен“ пристигнал и 28-годишният Николай Филипов с автомобила си „Мерцедес“. След кратко движение по пистата и направен обратен завой, той потеглил в посока към входа на летището, като постепенно увеличил скоростта до 150 км/ч. В това време, Невен карал БМВ-то в същата посока с около 72 км/ч.

И двамата водачи са правили т.нар. "осморки", когато последвал сблъсъкът.

При удара, Невен Богоев и Галин Димов загинали на място, а Николай Филипов, спътникът му и Драгомир били ранени и откарани в спешния център при МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Окръжният съд в града под Сините камъни е насрочил заседанието си за 17 ноември.