Запечатаха рафинерията на ”Полисан” в Русе

stat
19:45  |  14 март 2017 | Общество / Редактор Мануел Насименто /  
Рафинерията ”Полисан” е специализирана в производство на различни видове горива Рафинерията ”Полисан” е специализирана в производство на различни видове горива
Сн.: Официален сайт

Служители на ГДБОП атакуваха рафинерия в Русе. Акцията е под надзора на специализираната прокуратура, която проверява фирмата за данъчни престъпления.
Активни процесуално-следствени действия по разследване, наблюдавано и контролирано от Специализираната прокуратура, се осъществяват в русенска рафинерия, коментира за БТА говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите й разследването засяга данъчни престъпления. Арнаудова заяви, че към този момент не може да даде повече информация по случая, няма и задържани.

Операцията е започнала рано тази сутрин, с участието на столични полицаи и служители на Агенция "Митници“.

Рафинерията, която се проверява, е собственост на русенски бизнесмени и е специализирана в производство на различни видове горива и битумни продукти.

Според неофициална информация разследването е свързано с разпространение на нелегално гориво. Претърсени са офисите на фирмата в Русе, откъдето са иззети документи, съобщава Канал 3.

Именно от тази рафинерия през последните няколко месеца е зареждал евтиното гориво, което продава и кандидатът за депутат и бизнесмен Веселин Марешки.

Част от горивата, които са открити в цистерни на Марешки, са именно от въпросната "Полисан". Бизнесменът имал няколко камиона, с които зареждал бензиностанциите си.

След като танкерите на морето спряха и "Сакса" преустановила зареждането на Марешки, той започнал да се зарежда единствено на "Полисан".

Няколко пъти, когато са установени горива с разлика в качеството, включително и с високо съдържание на сяра, се установява, че всички камиони идват от "Полисан" в Русе.
Последно в Общество


Европредседателство за 235 хиляди лева на ден

120 милиона лева е струвала основната сграда на НДК, построена през периода 1976-1980 година. Това показват данните от онова време.