Запечатаха рафинерията на ”Полисан” в Русе

stat
19:45  |  14 март 2017 | Общество / Редактор Мануел Насименто / обновено преди 30 минути
Рафинерията ”Полисан” е специализирана в производство на различни видове горива
Сн.: Официален сайт

Служители на ГДБОП атакуваха рафинерия в Русе. Акцията е под надзора на специализираната прокуратура, която проверява фирмата за данъчни престъпления.
Активни процесуално-следствени действия по разследване, наблюдавано и контролирано от Специализираната прокуратура, се осъществяват в русенска рафинерия, коментира за БТА говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите й разследването засяга данъчни престъпления. Арнаудова заяви, че към този момент не може да даде повече информация по случая, няма и задържани.

Операцията е започнала рано тази сутрин, с участието на столични полицаи и служители на Агенция "Митници“.

Рафинерията, която се проверява, е собственост на русенски бизнесмени и е специализирана в производство на различни видове горива и битумни продукти.

Според неофициална информация разследването е свързано с разпространение на нелегално гориво. Претърсени са офисите на фирмата в Русе, откъдето са иззети документи, съобщава Канал 3.

Именно от тази рафинерия през последните няколко месеца е зареждал евтиното гориво, което продава и кандидатът за депутат и бизнесмен Веселин Марешки.

Част от горивата, които са открити в цистерни на Марешки, са именно от въпросната "Полисан". Бизнесменът имал няколко камиона, с които зареждал бензиностанциите си.

След като танкерите на морето спряха и "Сакса" преустановила зареждането на Марешки, той започнал да се зарежда единствено на "Полисан".

Няколко пъти, когато са установени горива с разлика в качеството, включително и с високо съдържание на сяра, се установява, че всички камиони идват от "Полисан" в Русе.


Последно в Общество


Бжежински - от емигрант до главен съветник в Белия дом

Също като своя предшественик на поста* Хенри Кисинджър, преселник от Германия, Збигнев Бжежински пристига в страната като емигрант от Европа.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?