Окръжният съдия в Кюстендил Пенка Братанова е намалила присъдата му с 6 месеца и така Ненов ще трябва да излежи 3 години и половина, съобщи "Фокус".

Първоначалната присъда бе постановена от Районния съд в Кюстендил след продължило пет години следствие в края на май 2010 г. Сега обаче Окръжният съд прецени, че общинският съветник и бивш президент на футболния клуб "Велбъжд"-Кюстендил трябва да лежи по-малко.

Пред магистратите обвинението поддържаше медицинската сестра Капка Конявска, която дала на Ненов, който освен общински съветник е и настоящ адвокат, 42 500 лева заем. Срещу тях като гаранция получила нотариалните актове на магазин на първия етаж на административна сграда, позната на кюстендилци като бившето АПК.
Впоследствие обаче, се оказало, че магазинът е прехвърлен на софиянец.

Затова и съдът уважи гражданския иск на Конявска в размер на 40 200 лева.
Според магистратите именно чрез ефективното изтърпяване на наказанието Ненов в най-пълна степен може да се мотивира да се поправи и впоследствие – да се социализира в обществото.

Самият Валери Ненов не знаеше за новата присъда. Пред "Фокус"  той заяви, че според него решението не е реално, но след като е постановено, ще се съобрази с него. "Няма какво да кажа, няма какво да направя”, заяви Ненов.

Присъдата на общинския съветник е окончателна и не подлежи на обжалване.