Инцидентът станал около 20.30 ч. пред кварталния магазин на ул. „Извор“ в Хасково, където малкият Теодор си играел с други деца, когато непознат мъж го помолил да държи кучето му, докато напазарува от магазина.

Децата започнали да галят питбула, но той се изнервил и започнал да се нахвърля срещу тях. Теодор обаче не отпуснал каишката, питбулът рязко се извърнал и го захапал за прасеца. Въпреки виковете на изплашените деца кучето не отпускало захапката, докато притичалият стопанин не отворил челюстите му насила. Нахапаното момче веднага било откарано в болница, където му направили 12 шева на подбедрицата.

Собственикът Христо Христов бе задържан в полицията, където обяснил, че оставил питбула на децата, защото те поискали. Признал, че е водил кучето без намордник и веднага след инцидента той лично умъртвил животното.

Присъдата на Христов е след споразумение с прокуратурата. Сред пробационните мерки е „задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от 2 години и 10 месеца, с периодичност на явяване и подписване 2 пъти седмично. Освен това мъжът трябва да плати и разноските за вещо лице в размер на 90 лева.

През юни 2011 г. 10-годишният Адам от старозагорския кв. "Кольо Ганчев" бе нападнат и жестоко нахапан от оставен без надзор от стопанина питбул. Момченцето играело с приятели, когато върху него се нахвърлило кучето. Адам бе нахапан по корема, глезена и ръцете и бе спасен от очевидци, които предотвратили по-голяма трагедия.