Това са съобщили от Софийския градски съд, цитирани от в. "24 часа".

Според обвинението Петров присвоил милионите от две фирми между 2006-2008 г. Обвиняеми с него са още Явор Джиев и бившият председател на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев, които са разследвани от 2013 г.

Това е второ дело срещу бившата барета. От края на 2011 г. той и още четирима са подсъдими по делото, известно като “Октопод”. Обвинението му е, че бил лидер на група за рекет. Нейни членове били Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и юристите Янко Попов и Кирил Топалов. Повече от две години делото се гледа в Софийския градски съд. Почти пред финала му обаче започна отново в спецсъда. Причината - съдийката Румяна Ченалова бе отстранена от работа.

Неволите на Алексей Петров започнаха през февруари 2010 г. Тогава МВР го задържа заедно с още шестима при операция “Октопод”. В началото от МВР твърдяха, че групата ще се разследва и за източване на “Кремиковци” АД, укриване на данъци, пране на пари и др. В крайна сметка до съда стигнаха материалите за рекет.

Миналата година съдът в Страсбург пък осъди България да плати 110 хил. евро обезщетения на Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера и братята Пламен и Йордан Стоянови-Дамбовците и семействата им заради арестите им през 2010 г.

В края на 2015 г. бившата барета бе и жертва на атентат. Автомобилът му бе обстрелван с два гранатомета, но той по чудо оцеля.