От МВР заявиха, че са действали в рамките на закона и уточниха, че арестуваният е издирван с европейска заповед за арест.

Илияна Кленовска разказва, че всичко е започнало малко след 5 часа вечерта, когато в детския парти център в столичен мол са нахлули полицаи. В момента вътре е имало близо двеста деца, а синът на Илияна и арестуваният Стефан празнували рожден ден.

"Видях мъжа ми проснат, шест-седем човека бяха и го блъскаха. Малкото ми дете отиде при него, искаше да го целуне, те избутаха него, напсуваха голямото ми дете: "Махай се от тука ма", след което дойде по-големият син на моя мъж. Каза: "Добър вечер, какво става тук?". Един от тези хора го блъсна. Той каза: "Кажете ми какво се е случва?", при което получи шамар, пазказа Кленовска.

Според жената, служителите на МВР обиждали нея и децата по време на операцията. "Напсуваха всички, набиха големия му син, набиха ме мен, блъснаха малката му дъщеря, изплашиха още сто-двеста деца, които имаше в този детски кът. Като тръгнаха, този господин Благойчев каза: "Сега друг ще те..., защото този отива в затвора", посочи съпругата на арестувания. "Аз се заклевам в децата ми, че това бяха неговите думи. Мисля, че това е непристойно поведение за един полицай", посочи още жената.

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов отрече в коментар пред БТА полицаите да са превишили правата си при задържането на Стефан Кленовски.  По повод изявления на съпругата на задържания, Йорданов
потвърди, че арестът е осъществен в детския кът на софийски мол, но посочи, че е нямало как полицаите да изчакат Кленовски да бъде задържан на друго място.

Според МВР, полицаите са действали в рамките на закона.
Член на престъпна група, която от 2008 година се занимава с криминална дейност в Италия и други европейски държави, поставяне на скимращи устройства, присвояване на банкови кодове. Категорично казвам- не е употребявана сила, но в лицето са намерени фалшиви документи за самоличност, с негова снимка с други имена, така че тези интерпретации не би трябвало да бъдат направени, посочи Йорданов.

Йорданов уточни, че на мястото на снощния арест има охранителните камери,
които са заснели акцията
. Той посочи, че акцията е преминала съвсем нормално и не е имало време Кленовски да окаже съпротива на служителите на МВР. Поради това нищо не е наложило полицаите да оказват физическа сила. Нямало е и как да са го обиждали пред присъстващите деца.
По повод казано от съпругата на Кленовски, Валери Йорданов посочи, че тя е обиждала полицаите и е ритала по един от автомобилите на МВР.

Тъй като заповедта за арест е издадена от италиански съд, предстои Стефан Кленовски да бъде екстрадиран в Италия. Преди това по неговия случай трябва да се произнесе български съд.

Стефан Кленовски е един от издирваните в рамките на операция "Шок" от лятото на м.г. за източване на разплащателни сметки. Освен у нас, операция "Шок" се проведе и в други държави от ЕС и в САЩ. Тогава бяха задържани над 60 души, 47 от които в България. Престъпниците източвали сметките на десетки хора през банкомати, действали са на три континента.