Младежът е с опасност за живота, казаха за БНТ от Русенската болница. Момчето е в медикаментозна кома.

Александър има фрактура на основата на черепа с кръвоизливи около мозъчните обвивки. Настанен е в интензивното отделение за лечение, където получава диагностика, грижи и лечение, обясни д-р Йосиф Новаков от Университетска болница за активно лечение - Русе.

18-годишният Александър е бил пребит пред дискотека в събота рано сутринта. Скандалът избухнал между две компании на излизане от дискотеката. Едно от момчетата поискало цигара на 18-годишния Александър, който отказал.

32-годишният мъж, който го е ударил, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

Жителите на Бяла се заканиха да излизат на протест всяка вечер, докато не спре насилието над тях. В 18 часа вчера над 200 души се събраха пред общината в центъра на града и мълчаливо изразиха недоволството си. Хората настояват за справедлива присъда за нападателя на Александър.

Тежко е състоянието и на 27-годишния Георги Кадиев, който пък беше пребит в Смолян на 6 юли и беше опериран по спешност в пловдивската болница. Той е с хематом в мозъка.

Роднини организираха кампания "Ние сме Смолян" за събиране на средства за лечението на младежа, тъй като той не е здравно осигурен.

Срещу двамата му нападатели, които са от ромски произход, са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.