Другите двама - Илиян Димитров и Даниела Николова, не бяха задържани, тъй като прокуратурата не е поискала това.

Потърпевшите медици бяха извикани през нощта на 25 май в столичния жк "Овча купел" заради препила 15-годишна ученичка. След пристигането си обаче екипът на Бърза помощ бил пребит от приятели на момичето, защото закъснял.

45-годишният Панов е баща на абитуриента Ади Панов, който празнувал завършването си и чиято гостенка била 15-годишната Таня Георгиева. Тя бе транспортирана в "Пирогов", където било установено, че е с 4,32 промила алкохол в кръвта.

На 27 май тримата задържани за побоя - Панов, Димитров и Николова, бяха освободени от Районния съд заради липса на годни доказателства.

След нови разпити и разпознавания, направени след решението на Софийския районен съд, лекарят от екипа д-р Красимир Йорданов и медицинската сестра Илиева са посочили Ленко Панов като основен организатор на побоя над тях.

Градските магистрати констатираха, че данните, уличаващи Панов, са достатъчни и записаха в определението си, че извършеното от него е с изключително висока степен на обществена опасност.

Според съда това представлява посегателство върху човешкото достойнство и служебния авторитет на хора, отишли да окажат помощ при спешно повикване. Затова и СГС наложи на Ленко Панов постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Мъжът напусна съдебната зала с белизници, а прокуратурата тепърва трябва да установява кои са останалите участници в побоя. Според свидетелствата на лекарския екип те са били около 15 души.

След съдебното заседание стана ясно, че е възможно кръгът на обвиняемите да се разшири. Изясняват се фактите около още едно лице, отправило към лекарите словесна заплаха за смърт.