Мъжът на име Иван Л. се регистрирал в Skype като 14-годишен, съобщи говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Галина Андреева, цитирана от Дарик радио.

По думите й той съхранявал снимките в личния си компютър, но за момента няма данни да ги е разпространявал. Задържаният обаче е заплашвал децата, че ако не направят това, което той иска „ще им счупи главата".
Полицаите са претърсили два адреса в Пловдив и са иззели три компютъра и 3 хард диска. Мъжът е задържан за 24 часа и са му повдигнати четири обвинения.

Районната прокуратура е внесла иск за вземане най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Обвиненията са за блудствени действия с цел за установяване на полов контакт с лице, ненавършило 14 години, като е използвана информация, предоставена в интернет.
Иван Л. е обвинен и за това, че е набирал и принуждавал отделни непълнолетни лица да извършват мастурбация и похотливо показване на полови органи. Другите две обвинения са за предлагане на порнографски материали на лице, ненавършило 16 години и създване на такива с лица ненавършили 18 години.
За такова престъпление наказанието е от 1 до 6 години затвор и глоба до 10 хиляди лева.

Следобяд пловдивските магистрати оставиха педофила в ареста.

Според данните от проучване, проведено във всички държави-членки на Европейският съюз, в България 35% от децата излизат на среща с човек, когото познават от интернет.

Последна актуализация в 16.55 ч.