Стоев е първият човек, приближил се до трупа. Има свидетели, които разказват, че той се е навел и взел нещо от местопрестъплението, но без да видят какво.

Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов на пресконференция, на която присъства и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. 

Вчера полицията е претърсила дома на бившия граничар и "Берета"-та е открита в тайник, между печката и подовата настилка. Претърсването било доста трудно, тъй като бившият военен имал склонност да събира всякакви боклуци. В дома му е открит и друг пистолет, за който той няма разрешително.

Има данни, че бившият военен е взел дори цигарите на самоубилия се Божилов.

Симеон Стоев 3-4 дни е заблуждавал разследващите, че няма нищо общо със случая. Влизането в жилището му е било забавено, за да бъде всичко законно. 

Към момента той е в ареста за 72 часа.

Предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане. Съдебно-балистична и графологична експертизи доказват, че Божилов се е прострелял в гърдите със собствения си пистолет и почеркът на предсмъртното писмо е негов. Намерена е и гилза от пистолета, която е от "Берета"-та.

Делото е разделено на две. Досъдебното производство срещу бившия военен е отделено. Тепърва ще се провери и дали Стоев има психически отклонения. 

Гавраилов призна, че са закъснели с 2-3 часа при откриването на предсмъртното писмо.  В него Божилов е отбелязал, че е имал финансови затруднения, дължал суми на определени хора.