18-годишната Мирослава Николова не се прибрала вкъщи в понеделник вечерта, съобщава Дарик. Същия ден е била на тренировка по таекуон-до в залата, която е в близост до стадион „Миньор”. След заниманията си тръгнала. За спортните си постижения, Мирослава има черен колан. Приятели на момичето са категорични, че силите й биха стигнали, за да се справи с един-двама нападатели.

Случаят не бе популяризиран до момента по молба на полицията, за да не се стигне до крайни реакции от страна на похитителите. Темата обаче се оказа по-интересна от запазването живота на момичето за столичен вестник. Отвличането на девойката не е отразено и в полицейския бюлетин.

Според едно от твърденията, Мирослава Николова е отвлечена заради откуп, по слуховете от 500 000 лева, които били поискани от семейството. Родителите на Мирослава, която има по-голяма сестра, не са заможни. По случая работят и криминалисти от София, извършват се претърсвания в Пернишко и столицата.

Не е изключена версията момичето доброволно да е заживяло на друго място. Запознати твърдят, че преди да отиде на тренировка в понеделник, Мирослава оставила мобилния си телефон вкъщи. Издирваното момиче учи в Професионалната гимназия по облекло и туризъм в Перник.