Министър Младенов направи изявлението по време на откриването на новопостроен Дом за стари хора в Ботевград, където беше заедно с премиера Борисов, съобщи БНР. В заведението са настанени 60 души, а в кухнята се приготвя храна за 150, като част от храната ще бъде раздавана по домовете на други възрастни хора.

Вчера министър Дянков обяве, че в бюджета за тази година няма предвидени пари за повишаване на минималната работна заплата и пенсиите. „Бюджетът за 2011 г. е приет от парламента, знаете, че в него няма предвидени пари нито за едното, нито за другото", коментира той искането на КНСБ.
Преди дни от синдиката поискаха минималната заплата да се увеличи с 50 лева до 290 лв.

Според Младенов, за повишение на заплати и пенсии може да се говори едва след първото полугодие: "Всичко зависи от приходите за първото полугодие. Ако са над това, което е планирано, аз не виждам защо да не се дадат и затова тези изказвания са прибързани. Тотю Младенов подкрепи и идеята на синдикатите за повишаване на минималната работна заплата.

Министърът увери, че е говорил със Симеон Дянков в четвъртък в Министерски съвет и са се разбрали. Да изчакаме полугодието, да видим какви са приходите и тогава ще коментираме тези неща. Смятам, че той много рано се изказва още в началото на тази година по тези неща.

Социалният министър потвърди, че ще има фирми, дадени на прокуратурата за системно неплащане на заплати.