Министър: Дянков да не бърза да замразява пенсии

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов определи като прибързано изказването на финансовия министър Симеон Дянков, че пенсиите няма да бъдат повишавани.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Дянков да не бърза да замразява пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Писна ни от стагнация! Аз магистрали не ям. И магистралите не ми служат за нищо, понеже от години не си позволявам почивка където и да е. Искам икономически резултати, които да доведат до висок стандарт. А това е работа на правителството. Сиреч, работа и на Бойко. Оправдания не слушам. Искам да видя какво може ГЕРБ, за да се повиши стандартът ни. Аз уважение на вересия не давам. Не се възхищавам телешки от някого, само защото така правят другите. Затова пък когато преценя, че трябва, подкрепям. За целта моето уважение не се печели с евтини номера. Печели се с честност и отдаденост на България. Не е задължително аз да имам някаква полза. Достатъчно е хората на тая страна да са грижени и защитени.

Всяка партия си знае гьола. Първата обра банките, втората - индустрията, третата - земите, четвъртата- от всичко, за петата остана контрабандата. Всички следващи ще са като четвъртата. От крадлив и тъп народ не може да се очаква друго.

А не е ли длъжно правителството да индексира пенсиите на база инфлацията?????Щом за 2010г. е 4,5 и се очаква да скочи драстично през 2011г. как ще преживяваме ние?????

ГЛАДЕН НАРОД С ФИДОСКА НА ЧЕЛО?!? ШО КЕ ПРАВИ НАРОДО?!?

СВОБОДА ЗА НАРОДА!!!

аз съм пенсионер и казвам на този синдикалист Тотьо, че не искам той да ми повишава пенсията ,а да спазват закона чл,100 от КСО и да индексират пенсиите спрямо инфлацията която е страшна.Да не се прави той и който и да било на господ и да дава нещо,те не притежават нищо само управляват нашите пари, и то към момента доста хилаво.

Тотьо, Тотьо, ако си загубиш дипломата няма да знаеш за какво си учил. Метаморфозата инженер -синдикат връща развитието назад. И след това министър е само за да се излага и да докаже,че вече нищо не става от него.

КОЛКОТО ЩЕ ЗАБРАНЯТ НПУШЕНЕТО ТОЛКОВА ЩЕ ВДИГНАТ ПЕНСИИТЕ,МОЖЕ НО НЕ И СЕГА,НЕ И ПРИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО.

Безработицата расте,фалитите се увеличават с всеки изминал ден.Доходите падат и никой нерискува да инвестира.От къде очаквате нови постъпления г-н Младенов!?

Ако правителството отнеме парите на доказаните крадци ще има пари и за пенсии/като европейските/и за заплати,но откъде толкова смелост.

Едните сринаха заводите, другите сринаха банките, другите-армията, другите здравеопазването и пенсионната система , а никой нищо не прави , като се оправдава, че сме в процес на реформи и криза. ДОКОГА 1000 богопомазани ЩЕ ТЪПЧАТ 7000000 БЪЛГАРИ

Г-Н МИНИСТЪР, ПОСЪВЕТВАЙТЕ ДЯНКОВ ЩОМ НЕ МОЖЕ И НЕ ЗНАЕ КАК СЕ ВДИГАТ ПЕНСИИТЕ ДА СИ ВДИГНЕ БАГАЖА И СИ ГО ВЪРНЕ ТАМ ОТКЪДЕТО Е ДОФТАСАЛ. НЕ Е ЛОШО ДА МИНЕ ПОКРАЙ ПОПА, ЗА ДА СЕ УВЕРИ, ЧЕ НЯМА КАТАФАЛКА С РЕМАРКЕ.

М-р Дянков по презумпция не повишава доходите, малко като на подигравка е взел хората. Виж, за храни и услуги, може...Какво го интересува, че инфлацията изяжда и последните пари на българите!? Най-страшното е, че не само няма да се вдигат заплатите, но те всъщност в последните 5-6 месеца драстично намаляват. Но карай, на кого му пука? Важното е да се връзва бюджета и строят магистрали.

120 лв. пенсия по болест- инвалид 1-ва група Баба с учителска пенсия и безработен съпруг учител и 4 внука. Единия син починал, другия безработен замина за Испания да търси работа Това са само щрихи от действителността, а Вие господа министри ни занимавате с глупости вместо да работите

Пенсиите са замръзени вече втора година и нищо не значат при галопираща инфлация. Който плаща за пенсия е глупак.Турците са по-умни. Обръщат книгите в злато.

Бъди жив и здрав господине Тотю Младенов! Ясно е, че няма да можеш да надвиеш бясната кохорта на Праветелството, но поне показваш, че един от Министерския Съвет е човек! Да хилядиш, господин Младенов!

Тотю да нахрани кучетата и да не се меси другаде!

Увеличението на минималната работна заплата ще доведе до нова вълна от безработица, просто дребният бизнес е проснат по очи и последните разходи които може да ореже са тези от работни заплати. Като прибавим обстоятелството , че се увеличиха и процентите на осигурителните вноски, то най-логичния ход е да освободи работна ръка, ако иска да запази цената си. Тези които ще остави на работа ще работят за 2-ма то е ясно.

ВиК инженерник, социален бил...Колкото ти е мерака да си кмет и министър, толкова си разбираш от соц-МТСП нещата! При опция- като теб, ще страдат пенсионерите да края на мандата, и ще те мачка американския наемник в ГЕРБ! Ходи си! Ходииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииамааааа заивнагииииииииии!

Тотю Младенов се изказва неподготвен. Време е да научи, че зад гърба на Дянков е генералгубернатора назначен от метрополията и СБ-световните бандити. Хич не си и въобразявам, че пенсията ми ще се индексира според закона, преди 2013 година, или докато ПП "ГЕРБ" излезе с истината за фалита на България. Явно, не през юни тази година ще се актуализира бюджета, а още през март. Контра на БАНДАТА митничари, е новите носители на политически чадъри на контрабандните канали. На обикновените граждани, ако оживеят през зимата, остава надеждата за да се задейсва Божията Справедливост, за да спре корупцията на българската Темида.

дянков остави старите хора на мира.не им спираъ парите.щото ако ги спреш с тях е сваршено.тия от правителството всички сте една долна дренка.маъ ще се наложи в цяла балгаря да има бунтове както в египет.маъ ще искаме да свалим цялото правителство долу.така и така нищо не става от вас.само сте се сабрали там за заплати.а не да направите нещо добро за народа си.вие живи ще уморите тия хора.тия наши баби и дядовти.маъки и бащи дето са работели тял живот за родината си.сега да се спре всичко.то и тия смешни пенсиъи за нищо не им стига.

Горното- Министър: Дянков да не бърза да замразява пенсии .Да се чете Дянков да не бърза да замразява вноските за пенсия .

Играят си на доброто и лошото ченге.

Правителството е решило да тушира малко напрежението в страната с оглед некадърното си управление с обещания за повишаване на пенсии и заплати. защо - не?! Те са царе на обещанията! Така бяха обещали и за пенсиите,че ще ги вдигнат с 50 лв. на всички над 75 години и какво ли още не! Сега ни обещават след шест месеца да има повишение... но кой ли вече им вярва, останаха ли такива?!... Да не забравяме печалната истина, че много често Обещанията са вежлива форма на отказ!. По всичко изглежда, че и в този случай е така!... Дянков вместо да замразява пенсиъите на старите хора, по-добре първо да си замрази своята заплата! Дянков, вън от Балгария! Отивай си в Щатите и остави старите хора на мира! Тези, дето цял живот са работили за тия кирлива пенсия! Как не те е срам да спираш парите на стари хора?! Господ дано те накаже в най-скоро време! ВСИЧКИ ЗНАЯТ, КАК СЕ НАРИЧАТ ХОРАТА, ПРЕСТЪПВАЩИ ЗАКОНА!... Господа управляващи, това е цинизъм и геноцид!Благодарение на калпавото ви управление инфлацията изяжда с точно 30% огромната ми пенсия по болест, равняваща се на цели 170 лв. Не забравяйте - идват избори!!! Целта на тези обещания е да се доберат до местните избори! Да не вземат да паднат, преди да са сложили хората си на кметските места! В този ред на мисли, не е изключено някакво козметично повишение от 20-30 лева, за което да целуваме ръка! И като сте толкова социален - обяснете на нас, данъкоплатците (и млади, и стари!) - какъв е този Дом за стари хора в Ботевград, дето е за 60 души, а готви за 150?! Тотю, увеличи пенсиите на пенсионерите и минималната работна заплата, защото хората мизерствуват и изнемогват!... Заради теб ще страдат пенсионерите да края на мандата, и ще те мачка американският наемник в ГЕРБ! Ако не можеш (или не искаш!) да помогнеш, отивай си!

Благодаря !

Тото- идиото пак се изказа неподготвен :)) МУААА_АХАХАА

Хора, разписахте ни бе, разберете, моля ви. Душа вече не остана, няма накъде повече. Умираме живи.

този дянков вместо да замразява на старите хора пенсиъите .подобре парво да си замрази неговата заплата парво.дянков бан от балгаря отиваъ си в щатите.и остави старите хора на мира.дето цял живот са работили за тия кирлива пенся дето е смешно.как не те е срам да спираш пари от стари хора.господ дано те накаже скоро време.

Абе тука в този форум все капацитети сте се събрали.Ако сте толкова умни сигурно и добре платена работа имате.Ако пък не - значи не сте толкова умни и само да сте бизнеса само лаете по форумите.Пък може и да ви плащат за това.

Какво има да сме толкова умни. Пенсионер-а ти цитира закон, който правителството престъпва. Не трябва да си много умен за да разбереш , че ни управляват ПРЕСТЪПНИЦИ.

Иване, върни се моля те, там от където си изпълзял преди малко. Вземи си средното образование и тогава пиши. Ти си безполезен гражданин на този континент. Знаеш го нали?

Боко казваше за Станишев: той ги увеличи, аз да ги плащам.. Просто Станишев спази законите на страната за разлика от Дюнера.. сега чакаме и Тиквата да ги вдигне..

"Кодекс за социално осигуряване Чл. 100. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 104 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Пенсиите, отпуснати до 31 декември на предходната година, се осъвременяват ежегодно от 1 юли с решение на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт с процент, равен на сбора от 50 на сто от нарастването на осигурителния доход и 50 на сто от индекса на потребителските цени през предходната календарна година." Това е българският закон, който Правителството и лично Бойко Борисов престъпиха миналата година. ВСИЧКИ ЗНАЯТ КАК СЕ НАРИЧАТ ХОРАТА ПРЕСТЪПВАЩИ ЗАКОНА.

YES! "Кодекс за социално осигуряване Чл. 100. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 104 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Пенсиите, отпуснати до 31 декември на предходната година, се осъвременяват ежегодно от 1 юли с решение на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт с процент, равен на сбора от 50 на сто от нарастването на осигурителния доход и 50 на сто от индекса на потребителските цени през предходната календарна година." Това е българският закон,... още който Правителството и лично Бойко Борисов престъпиха миналата година. ВСИЧКИ ЗНАЯТ КАК СЕ НАРИЧАТ ХОРАТА ПРЕСТЪПВАЩИ ЗАКОНА.

Господа управляващи, това е цинизъм и геноцид! Благодарение на калпавото ви управление инфлацията изяда с точно 30% огромната ми пенсия по болест равняваща се на цели 170 лв. Не забравяйте-идват избори!

СТИГА С ТЕЗИ ИЗБОРИ. Крайно време е да излезем на площадите с бухалки и точилки.

НЯМАТ ЛИ СРАМ ОТ ХОРАТА

Тъй като в страната има висока инфлация(до голяма степен породена от международните пазари, но това е друг въпрос), министър Дянков със своето изказване се опитва да тушира "инфлационните очаквания". В икономиката този термин означава очакванията на пазарните участници за повишение на цените. Така например, ако фирмите очакват повишение на цените, намаляват обемите на предлагането спекулативно. От своя страна потребителите повишават търсенето, като се надяват, чрез спекула да спечелят от повишените цени, или просто да ги избегнат като направят големи покупки преди цената да се е повишила. Парадоксално, това само засилва инфлацията, и тя се превръща в самоизпълняващо се пророчество. Блокирането на пенсиите и заплатите, всъщност е без значение, защото при ситуацията в момента ако бъдат повишени, това така ще ускори инфлацията, че веднага ще бъде изядено всякакво увеличение.

Тотю е най - глуповатия от всичките министри. На Служителите на социалното министерство дали не им е неудобно, че имат такъв министър?!

Прави сте, Ментор ! ( прекалих с деликатноста)

Как не ги е срам да се подиграват с гладните и болни пенсионери?! Господ ще ги накаже!

Недоразумението-Дянков който направи цигарите 5лв. за да може да съществува контрабандата.

... и нито стотинка от тези 5 лв не отиват за здраве, както обеща. Да не си мисли, че сме забравили!

Целта на тези обещания е да се доберат до местните избори. Да не вземат да паднат преди да са сложили хората си на кметските места. В този ред на мисли, не е изключено някакво козметично повишение от 20-30 лева, за което да целуваме ръка!

Тоте ! ... а стига с изказвания в доказано не-ваша област, г-н Министър ! ... И като сте толкова социален -- ха да обясните на нас данъкоплатците ( и млади, и стари ) -- каков таков тоз `Дом за стари хора в Ботевград` дето е за 60 души, а готви за 150 ?!( И по-бързичко ! ) Нов вид схемище ли, що ли !

Не разбрахте ли? Вчера Бойко каза в Ботевград, че като свърши с политиката, иска да изживее дните си в този старчески дом. И помоли да му пазят място там. Значи този ден идва скоро. Споляй Ти, Господи!!!

Благодаря Ви ! ( Ама дотогава ще работи както трябва, нали ?! )

Поне един път бъдете на едно мнение. Тука има, тука нема.

Тотю,увеличи пенсиите на пенсионерите и минималната работна заплата,защото хората мизерстват и изнемогват...

Инженере, социален...Колкото ти е мерака да си кмет и министър, толкова си разбираш от нещата! При некъдърница като теб, ще страдат пенсионерите да края на мандата, и ще те мачка американския наемник в ГЕРБ! Ходи си!

Правителството е решило да тушира малко напрежението в страната с оглед некъдарното си управление с обещания за повишаване на пенсии и заплати. защо - не ? Те са царе на обещанията. Така бяха обещали и за пенсиите,че ще ги вдигнат с 50 лв. на всички над 75 години и какво ли още не. Сега ни обещават след шест месеца да има повишение...но кой ли вече им вярва, останаха ли такива ?

Де, северна Афрка,де!

НАПОМНИ МИ, ЧЕ СНОЩИ В НОВИНА ОТ ЕГИПЕТ, КАЗАХА ЧЕ 50% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ТАЗИ СТРАНА Е С ДНЕВЕН ДОХОД ПОД 2$! А ТОВА БИЛО ДАЛЕЧ ПОД КРИТЕРИЯ НА ООН ЗА БЕДНОСТ! КАКВИ ЛИ СА КРИТЕРИИТЕ НА ДЯНКОВ В ДАДЕНИЯ СЛУЧАЙ, И КАК СИНДИКАТИТЕ СЕ МУШИЧАТ БОЙКОУГОДНО ПО ВЪПРОСА, И НА ГЪРБА НА ХОРАТА!