Предлагаше се този одит да бъде за периода от 01.02. 2009 г. до 31.12.2011 г. Според парламентарната комисия по бюджет и финанси средствата, с които оперира дружеството, не са в голям обем и със значително обществено значение, затова по-целесъобразно би било тази проверка да се извърши от звеното за вътрешен одит в Столична община, съобщиха БТА и Дарик радио.

Заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков отбеляза, че няколко месеца управляващите отказват да разгледат предложението за извършване на одит на общинското предприятия.
"Не може тази кражба на средства, събирани чрез необосновано увеличаване на таксите за паркиране, да продължава под чадъра на общината и сега на мнозинството в парламента", коментира той.

Миков подчерта, че управляващите от ГЕРБ след като седем пъти са отказвали проекторешението на БСП да влезе като точка в дневния ред, днес „без нито една дума, вопъл и стон" са отказали - за осми път, да извършат одит на тази „общинска далавера". По думите му през нея минавали годишно около 30 млн. лева, от които се харчели около 25 млн. лева, като щяло да започне „инкасиране на нови и нови печалби от синята, зелената зона, събота, увеличението на престоя, на парите и т.н".

Според него червения депутат единственият начин да се обоснове решението за увеличаване на таксите, срещу което софиянци протестират, е прозрачност на финансите на "Центъра за градска мобилност".

Колегата му Петък Курумбашев пък постави въпроса къде отиват парите на предприятието.
"Виждате колко метростанции се откриват и към колко от тях има паркинги. Дружеството винаги е било касичка на управляващата партия в общината - по време на "Паркинги и гаражи" - на сините, по време на "Центъра за градска мобилност" - на ГЕРБ", коментира той.

Заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов от ГЕРБ обаче го репликира, че всички тези въпроси трябва да бъдат отправени към Столична община. "Парламентът не е място да отговаря за такси и цени", отбеляза той.