Момичето изчезна на 7 ноември след тренировка. Първоначално от полицията заявиха, че до дни ще разкрият случая, но никой не знае нищо за Мирослава и до днес. Тя дори бе обявена за издирване от Интерпол.

Сестра й Елеонора разказа пред bTV, че след изчезването е получила две обаждания от телефона на Мирослава. Първото било същата вечер около 21.00 часа, в което момичето казва, че е отвлечено, намесена е полицията и моли за помощ. На следващия ден провежда още един разговор, в който й се съобщава да чака инструкции, които ако не бъдат изпълнени, самата Елеонора ще пострада, а Мирослава – ще бъде изпратена "нарязана в кутии". Инструкции обаче не били получени.

От пернишката полиция обаче отричат да е имало обаждания и държат на версията бягство. Дори шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров заяви, че не може да се говори за отвличане, по-скоро момичето не е харесвало начина си на живот и е решило да живее извън граница.
Според сестрата обаче, тази изказания идвали от безпомощността на полицията да се справи със случая и да намери Мирослава.

„Ние сме нормално средностатистическо семейство, работещо по 16 часа, за да си осигурим нормален живот. Ако имаше нещо, Мирослава би ми споделила. В последно време нямаше проблеми с майка ми. Но е нормално да се дърпаш за някакъв битовизъм”, каза още Елеонора.

Майката пък разказа, че не е забелязала Мирослава да се държи странно преди изчезването. Била много заета – решавала листовки и карала шофьорски курс, дори не излизала много. Нямала и спестени пари, с които да избяга.

Семейството отрече и твърденията, че майката има проблеми с алкохола. „Абсолютна глупост е, че жена ми е алкохоличка. Може да пие 100 грама, когато има някакво увеселение. Дори в самата къща няма и килограм алкохол. Абсолютна клюка. Отвлечена е. Как да ви кажа защо? Вярвам на началника на полицията да я намери, разчитам на него”, заяви бащата Васил.

Близките на спортистката споделят, че са си мислели за най-страшното, но продължават да се надяват, че ще я намерят.