ПГ на Обединени патриоти не са обсъждали искането за оставка на Валери Жаблянов.

Това не е първият гаф на Валери Жаблянов, той се превърна в говорител на сръбската теза по Договора за добросъседство с Македония, каза зам.- председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов за искането на ГЕРБ Жаблянов да подаде оставка като зам.-председател.

„Той привеждаше същите доводи против Договора, които привеждаха в Скопие просръбските партии“, заяви той.

„Имаше изказвания, които приравняваха участието на България в Първата световна война с участието в някаква империалистическа война“, коментира Искрен Веселинов.

„Това са много тези от ранните години на БКП, които не са адекватни на съвременното развитие на страната и на историческата истина“, категоричен бе депутатът.

„Не мога да приема, че в малка България е трябвало да бъдат избити 200 пъти повече хора, отколкото в Хитлеристка Германия. Тезата за „Народния съд“ като нещо много рутинно не е правилна“, е на мнение Веселинов.

Светослав Станилов от "Обединени патриоти" заяви, че самата процедура по оставка не е валидна по смисъла на парламентарния правилник. 

„Ако Жаблянов е призован да си даде оставката, не е задължително той да я даде. Ако неговата партия реши да го изтегли от това място, това е друг въпрос“, коментира Станилов, който е на мнение, че това е чисто политически акт.