Янко Петров - един от инициаторите на протестите в София, заяви, че излизането на този кабинет от управлението не е решение на проблемите на гражданите. Затова по думите му протестите ще продължат в неделя, като не изключи възможността още тази вечер на места да се организират събрания на недоволни граждани. Всички хора трябва да станат и да търсят правата си, категоричен е Петров.

Той обясни, че протестите ще продължат с искане за свикване на Велико народно събрание, което да приеме промени в Конституцията на България. Те ще се отнасят за включване на поне 50% участие на граждани във всички нива на властта. Ако партиите се обявят против участието на гражданите, то значи те нямат място в България, заяви Янко Петров.

Координаторът на протестите във Враца Екатерина Димитрова посочи, че протестиращите се обявяват против този политически елит, който ни води вече 23 г. Според нея в България има достатъчно млади и образовани хора, които могат да поемат управлението на държавата и да работят безкористно.
"Не можем да кажем, че Бойко Борисов е бил най-лошият или е по-лош от всички останали - той просто продължи това, което се вършеше през последните 23 г. А ние искаме това да престане. Искаме всичко компрометирано да излезе от държавата", коментира още Димитрова.

Организаторите на протестите заявиха, че координацията им продължава с всички инициатори от цялата страна и се обсъждат следващите им стъпки.
Протестите продължават, те са още по-необходими сега, заявяват недоволните и във Фейсбук.

Янаки Ганчев, който е един от организаторите на масовите протести, написа на личната си страница в социалната мрежа: "Не се хващайте на провокации за сваляне на протестите! Най-лошото е манипулацията, че сме постигнали целта си! Нещата започват сега!", казва Ганчев и призовава всички отново да излязат на улицата, предаде БГНЕС.

Потребителите в мрежата заявяват, че след като оставката е обещана, преминават към втора точка от исканията си: "Да не допуснем същите (бивши и настоящи) в новата временна власт. Народът настоява кабинетът да е посочен от протестиращите, излъчени представители от инициативните комитети по места". Те настояват за кръгла маса с президента без участие на политически партии.

Решението на премиера Бойко Борисов да подаде оставка на кабинета днес страна след десетдневни безпрецедентни протести в цяла България. Стотици хиляди българи всяка вечер скандираха "Оставка", "Мафия" и "Бойко "Отивай си".

Над 100 души се събраха по обед пред Народното събрание на контрапротест в подкрепа на премиера Бойко Борисов.