Инцидентът е станал пред луксозния хотел "Дюн", собственост на вдовицата на застреляния бос на ВИС-2 Георги Илиев.

На Младенов му прилошало, докато бил на плиткото, това е забелязано от спасителите, които са реагирали, съобщи "24 часа", като се позова на управата на ивицата "Слънчев бряг-Север".

На Младенов е оказана първа помощ и дишането му е било възстановено преди да дойде линейката.

Спешният екип пристигнал бързо, по пътя към бургаската болница обаче състоянието на 47-годишния мъж се е влошило и той е починал.

Една от версиите е, че става въпрос за диабетичен шок, пише "Стандарт".

Кристиян Младенов е един от двамата осъдени за нарколабораторията в софийското село Опицвет. През декември 2008 г. той влезе в затвора за 5 г., след като бе признат за виновен в това, че е подбудил химика Валери Величков да произведе 666 кг амфетамини на стойност 30 млн. лв.

В края на 1997 г. от НСБОП атакуваха химическата лаборатория в селото, която е наета от Софийския университет. На място е арестуван химикът Величков, но разследването стига до бизнесмена Младенов като организатор на производството.
По това време той вече има условна присъда за трафик на синтетична дрога.

След акцията на НСБОП Младенов напуска страната и е обявен за издирване. Арестуван е на австрийско-унгарската граница и е върнат у нас.
Делото срещу двамата приключва с присъди през 2008 г.

Младенов излиза от затворническото общежитие през юни 2012 г. по предложение на началника на затвора в София. Освободен е предсрочно за добро поведение.

Тогава му остават още година и 10 месеца от присъдата. Година след като излиза от затвора, прави инвестиционно предложение да закупи фирмите, които приватизираха "Кремиковци".
До сделка с фирмата му "Крис мит" ООД обаче не се стига.

През 90-те години за кратко Младенов е член на управителния съвет на футболния клуб "Локомотив" (Сф).

47-годишният мъж живееше в къща в "Бояна", която бе собственост на наркобоса Поли Пантев.