Пред журналисти във Велико Търново той каза още:

„Аз вече обикалям няколко областни града, говоря с областни управители, с кметове, с председателите на съответните Районни избирателни комисии, за да се убедя, и се убеждавам, че е създадена една много добра организация и към днешна дата няма никакви сериозни основания за някакъв провал на изборите“.

Проф. Герджиков увери, че се прави всичко възможно изборите да бъдат безпроблемни и без нарушения, които биха опорочили резултатите, цитира го "Фокус".

По повод блокадата на турската граница, организирана от "Обединени патриоти", премиерът каза, че са мобилизирани съставът на МВР, специалните служби и цялата държава.

"За нас е важно Турция да е приятел на България дотолкова, доколкото това е възможно", каза още той.

На въпрос дали би повлияло на изборите, това че лидер на една от партиите кандидати е клиент на прокуратурата в момента, Огнян Герджиков отговори:

“Има органи, които отговарят за това и те ще вземат съответното решение. Така че нека да оставим органите да действат така, както знаят и както могат да го правят“.

Най-вероятно става дума за лидера на "Воля" Веселин Марешки. Още в края на 2014 година бизнесменът беше обвинен за рекет и причиняване на лека телесна повреда на общински съветник. Той беше пуснат на свобода срещу гаранция от 100 000 лева.